Головна Новини Бізнес Агро В Україні почався збір малини: скільки просять за кілограм ягоди
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні почався збір малини: скільки просять за кілограм ягоди

Сезон реалізації малини в 2021 році українці почали на 10 днів пізніше звичайного

22 червня 2021, 17:40 comments29981
Поділіться публікацією:

Літо дійсно вступило у свої права — на магазинних прилавках нарешті з'явиться перша у цьому році вітчизняна малина. Урожай-2021 страждав через серйозний кліматичний вплив, проте, за інформацією порталу EastFruit, все ж стартував, попри 10-денну затримку.

В Україні почався збір малини: скільки просять за кілограм ягоди

За кіло малини в Україні попросять 140-200 гривень. Фото з відкритих джерел

Одну з найбільш смачних і корисних ягід нині можна знайти лише в невеликих кількостях. Поки що збір ягоди проводиться тільки одиничними господарствами, розташованими в південних регіонах України. Справжній малинний "бум" повинен розпочатися вже у липні. Згідно з прогнозами аналітиків — орієнтовно з 10 числа.

Тоді ж варто очікувати й стрімкого падіння ціни на цей літній продукт. Поки ж вартість малини злегка "кусається": ягідні фермери проситимуть за кілограм малини від 140 до 200 гривень.

Торік малиновий сезон був набагато дешевшим — у 1,6 раза, якщо зводити цінники до середнього значення. Тоді покупці могли придбати улюблену ягоду всього за 50-80 гривень (за кілограм).

До значного подорожчання у 2021 році фермерів підштовхнуло відразу кілька факторів. Це і досить високий попит на малину в цю пору року, і поки відносно невеликий вибір між виробниками, а також вже згаданий вплив погодних умов. Повідомляється, що південні області змогли значно перевершити центральні у швидкості початку збору малини через тривалі дощі, які заважали ягоді нормально дозрівати.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україні значно подешевшала ще одна літня ягода. Скільки доведеться віддати за кілограм чорниці, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, як за останній місяць змінилися ціни на продукти в нашій країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини