Головна Новини Бізнес фінанси В Україні продовжують дорожчати продукти: на скільки збільшилися ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні продовжують дорожчати продукти: на скільки збільшилися ціни

Найбільше зросла вартість фруктів і соняшникової олії

17 червня 2021, 16:07
Поділіться публікацією:

Минулого місяця вартість продуктів харчування та безалкогольних напоїв збільшилася на 1,7%. Про це свідчать дані Державної служби статистики, повідомляє видання agronews.ua.

В Україні продовжують дорожчати продукти: на скільки збільшилися ціни

В Україні продовжують дорожчати продукти - фото з відкритих джерел

Так, найбільше зросла ціна фруктів і соняшникової олії. Вартість цих продуктів зросла на 14,5% і 6,8% відповідно. Понад те, на 2% подорожчало м'ясо і м'ясні продукти, рис, макаронні вироби, а також риба і рибні продукти.

У Держстаті зазначили, що деякі продукти навпаки подешевшали. Так, на 17,5% знизилася ціна курячих яєць і на 0,2% — овочів.

Нагадаємо, що аналітик асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) Світлана Литвин озвучила для порталу "Коментарі" прогноз цін на продукти. Фахівець розповіла, що подорожчає або подешевшає найближчии часом і чому.

За словами експерта, для овочів і фруктів характерна чітко виражена сезонність. У міру того, як збільшується пропозиція нового врожаю, знижується ціна. Аналогічна ситуація, за словами аналітика, з фруктами і ягодами: у міру збільшення сезонного пропозиції буде знижуватися ціна на черешні, вишні, абрикоси, малину з поступовим підвищенням ближче до кінця сезону.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що дуже високі ціни на зернові та олійні у 2020 і 2021 роках роблять агросектор знову рятувальним кругом і локомотивом української економіки. Про це заявив аграрний експерт, президент асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Алекс Ліссітса. За його словами, бізнес загалом (і агробізнес в тому числі) просто не розуміє, куди наша країна йде або котиться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини