Головна Новини Бізнес Агро Прем'єр-міністр розповів, скільки землі вже продали в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр-міністр розповів, скільки землі вже продали в Україні

Ринок землі функціонує в штатному режимі

15 серпня 2021, 17:01
Поділіться публікацією:

З моменту запуску земельної реформи (1 липня) в Україні уклали понад 6,5 тисяч угод купівлі-продажу земельних ділянок. Такою інформацією поділився очільник українського уряду Денис Шмигаль на сторінці в Facebook.

Прем'єр-міністр розповів, скільки землі вже продали в Україні

Ринок землі в Україні - фото з відкритих джерел

За словами прем'єр-міністра, ринок землі функціонує в штатному режимі, будь-які конфлікти під час укладання угод відсутні.

"Кількість зареєстрованих угод вже перевищила 6,5 тисяч. Кожен може реалізувати право вільно розпоряджатися землею, і все більша кількість укладених угод є свідченням, що ринок є дієвим, прозорим і працює на користь українських громадян", — повідомив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, що з 1 липня в країні відкрився ринок землі. Таким чином було знято мораторій на продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Для українців, які бажають придбати землю, діє обмеження у 100 гектарів. Іноземці купити земельні ділянки не зможуть. Після 2024 року землю дозволять купувати і юридичним особам, які зареєстровані в Україні.

Міністр аграрної політики і продовольства України Роман Лещенко також зазначив, що середня вартість гектара землі в країні зараз коливається в межах 2 тисяч доларів. Однак міністр стверджує, що ціна залежить від регіону, якісних і кількісних характеристик і її розташування. Крім того, за словами міністра, процедура покупки земельної ділянки можлива тоді, коли у вас є легалізований офіційний задекларований дохід. Купити дозволяється до 100 гектарів. Сама угода повинна оформлятися в нотаріальній формі за допомогою банківського рахунку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини