Головна Новини Бізнес Агро Продукти в Україні дорожчі, ніж у Польщі: як відрізняються ціни і чому
commentss НОВИНИ Всі новини

Продукти в Україні дорожчі, ніж у Польщі: як відрізняються ціни і чому

Яблука в сусідній країні коштують менше ніж в Україні на 50%

30 грудня 2021, 13:51
Поділіться публікацією:

Ідентичний продуктовий набір із 24 соціально значущих товарів у Польщі дешевше, ніж в Україні. Такі дані навели українські економісти, розповів виконавчий директор економічного дискусійного клубу Олег Пендзин на телеканалі OBOZREVATEL.

Продукти в Україні дорожчі, ніж у Польщі: як відрізняються ціни і чому

Продукти в Україні дорожчі, ніж у Польщі: як відрізняються ціни і чому - фото з відкритих джерел

За словами фахівця, було проведено розрахунок цін на продукти у торгових мережах, які представлені як у нашій країні, так і Польщі. Так, за український набір продуктів доведеться заплатити на 8% більше.

Економісти розрахували ціни, вказані на офіційних сайтах мережі супермаркетів у двох країнах. Була розрахована вартість 24 продуктів харчування, що входять до соціально значущого пакету для жителів України.

Пендзин зазначив, що курятина, молоко, хліб, цукор та рослинна олія у продуктовому наборі з Польщі дешевші, ніж в українському. Яблука в сусідній країні коштують менше, ніж в Україні на 50%.

Економіст також уточнив, що "у поляків значно більший ліміт заробітної плати, ніж в українців". Зокрема, жителі Польщі витрачають на продукти харчування в середньому 12% доходу, а українці – 46%.

Причинами різниці цін Пендзин називає різницю в ПДВ на продукти, який у Польщі становить 5%, а в Україні – 20%.

Більше того, за словами експерта, у Брюсселі анонсували, що з другого півріччя 2022 року харчові продукти не оподатковуватимуться ПДВ.

Також економіст наголосив, що аграрна галузь у країнах Євросоюзу на 60% дотується державою, чого немає у нашій країні.

Раніше у матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, як змінилися ціни на продукти в Україні за місяць: що подорожчало найбільше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Specialist

3 січня 2022, 21:04

Почему - аграрная отрасль в странах Евросоюза на 60% дотируется государством, а в нашей стране нет ? Источник: https://money.comments.ua/news/argo/produkty-v-ukraine-dorozhe-chem-v-polshe-kak-otlichayutsya-ceny-i-pochemu-691123.html © Comments.ua

ккк

30 грудня 2021, 18:43

Украина пидарастическое государство с ублюдком во главе.


Новини