Головна Новини Бізнес Агро Ринок землі в Україні: названі регіони, де гектар коштує найдорожче
commentss НОВИНИ Всі новини

Ринок землі в Україні: названі регіони, де гектар коштує найдорожче

Середня вартість гектара землі сільськогосподарського призначення в Україні – 38,6 тисяч гривень

17 лютого 2022, 16:47
Поділіться публікацією:

Станом на 17 лютого в Україні було продано 95 612 земельних ділянок сільськогосподарського призначення. При цьому найдорожче гектар коштує у Львівській області – 242,1 тисячі гривень у середньому. Про це свідчать дані моніторингу земельних відносин Держслужби з питань геодезії, картографії та кадастру.

Ринок землі в Україні: названі регіони, де гектар коштує найдорожче

Ринок землі в Україні - фото з відкритих джерел

На другому місці за дорожнечею землі Київська область. Тут за гектар у середньому платять 155,5 тисячі гривень. А замикає трійку регіонів із найдорожчою ціною сільгоспземлі Івано-Франківська область із ціною 150,8 тисяч гривень за гектар.

В інших регіонах вартість суттєво нижча. Наприклад, у Закарпатській області гектар землі продають за 57,4 тисячі гривень, а у Вінницькій – за 42,9 тисячі гривень. Ці регіони за ціною йдуть за Івано-Франківською областю.

При цьому найдешевше гектар коштує у Запорізькій області – 22,8 тисячі гривень, Херсонській – 23,1 тисячі гривень та у Чернігівській – 23,5 тисячі гривень.

Середня вартість гектара землі сільськогосподарського призначення в Україні – 38,6 тисяч гривень.

Зазначається, що з моменту запуску ринку землі в країні було продано 243 961 га. Найбільше відчужених земельних ділянок — у Харківській області – 9 870 (35 864 га).

Раніше у матеріалі порталу "Коментарі" повідомлялося, що кожен громадянин України має право безкоштовно отримати два гектари землі. Експерт в аграрній галузі розповів, чи справді реалізувати таке право можна безперешкодно та які складнощі можуть зустрічатися на цьому шляху.

Читайте також: Ринок землі в Україні: як держава регулює та спрощує земельні відносини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини