Головна Новини Бізнес Агро Стало відомо, які продукти найбільше подорожчали в Україні з початку року
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, які продукти найбільше подорожчали в Україні з початку року

Своєю чергою фіксується зниження ціни на цукор

14 лютого 2022, 13:09
Поділіться публікацією:

Державна служба статистики опублікувала інформацію про середні споживчі ціни в Україні у січні поточного року. Найбільше від початку року підскочила ціна на овочі, передає РБК-Україна.

Стало відомо, які продукти найбільше подорожчали в Україні з початку року

Ціни на продукти в Україні - фото з відкритих джерел

У статистичному відомстві зазначили, що вартість білокачанної капусти збільшилася на 46,3% до 17 гривень за кілограм, якщо порівнювати з груднем 2021 року. Ціна на моркву за цей період злетіла на 35,9% і тепер овоч коштує українцям 13,6 гривні за кілограм.

Також в Україні подорожчала заморожена риба. Її вартість у середньому становить 103,7 гривні, що на 18% більше, ніж у грудні минулого року.

Своєю чергою фіксується зниження ціни на цукор. Вартість впала на 1,5% – до 27,1 гривні за кілограм продукції. Подешевшала й рослинна олія – до 61,1 гривні за пляшку обсягом літр, що за 0,6% дешевше, ніж було у грудні. Крім того, на 0,3% впала ціна на гречку – до 47,6 гривні за кілограм.

Також стало відомо, як змінилася вартість спиртних напоїв. Наприклад, горілка подорожчала на 0,8% – у середньому до 95 гривень за півлітра. Ціна на вітчизняне вино підскочила за січень на 3,3% – до 72,3 гривні за 0,75 літра, а пиво – на 2,3% – до 19,6 гривні за півлітрову пляшку.

Вартість цигарок преміум-класу зросла за місяць на 4,3%. Тепер пачка у середньому коштує 69,8 гривні.

Стало відомо, які продукти найбільше подорожчали в Україні з початку року - фото 2

Раніше у матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що в Україні змінилася вартість деяких фруктів. Найпомітніше за період із січня по лютий змінився цінник на виноград. За місяць ціна впала майже на 10 гривень, і тепер за один кілограм продукції українці платять у середньому 133,97 гривні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини