Головна Новини Бізнес Агро Стартова ціна сільгоспземель на аукціонах зросла на 430%: де гектар коштує дорожче
commentss НОВИНИ Всі новини

Стартова ціна сільгоспземель на аукціонах зросла на 430%: де гектар коштує дорожче

На земельних аукціонах в Україні всього продається 19 288 га землі

4 лютого 2022, 10:04
Поділіться публікацією:

За даними Міністерства аграрної політики, стартова вартість на аукціонах із продажу або оренди земель сільськогосподарського призначення збільшилася на 430%, повідомляє прес-служба відомства.

Стартова ціна сільгоспземель на аукціонах зросла на 430%: де гектар коштує дорожче

Ринок землі в Україні - фото з відкритих джерел

Так, у системі Prozorro станом на 2 лютого було оголошено понад 2550 торгів с/г землями, 1899 з яких – з оренди (загальна вартість 36 млн гривень), та 653 – з продажу земельних учасників (ціна всіх лотів – 241 млн гривень) .

У Мінагро зазначили, що загальна площа всіх лотів, які пропонують до оренди, становить понад 15 800 гектарів та оцінюється у 71 млн гривень. А площа земель, виставлених на продаж на аукціонах – 1750 гектарів, які загалом оцінили у 966 млн гривень.

Так, на земельних аукціонах в Україні всього продається 19 288 га землі, загальна вартість яких становить 1 047 млрд гривень.

У Міністерстві аграрної політики зазначили, що найвища початкова ціна на оренду земельних учасників на онлайн-аукціонах – в Одеській, Львівській, Київській, Кіровоградській та Хмельницькій областях. Вона стартує від 5 тисяч гривень та сягає 15 тисяч за один гектар.

Найвища початкова ціна на продаж землі спостерігається у Львівській, Київській, Одеській, Харківській областях та на Закарпатті.

Зростання вартості на торгах загалом становить 205%, а на землі сільськогосподарського призначення — 432%.

Раніше в матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, як держава регулює та спрощує земельні відносини в Україні, а також про ситуацію на ринку землі — ціни, ризики та тенденції, про які не говорять.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини