Головна Новини Бізнес Агро Тиждень роботи ринку землі: які висновки варто зробити Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Тиждень роботи ринку землі: які висновки варто зробити Україні

За словами експерта Елліни Юрченко, нотаріуси поки не поспішають підтверджувати угоди щодо купівлі-продажу землі

7 липня 2021, 15:41
Поділіться публікацією:

Ринок землі в Україні працює вже протягом тижня. "Коментарі" вирішили дізнатися, як нині складається ситуація з продажем-купівлею земельних ділянок. Своєю думкою поділилася експерт із земельних питань асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) Елліна Юрченко.

Тиждень роботи ринку землі: які висновки варто зробити Україні

Експерт Елліна Юрченко про роботу ринку землі. Фото з відкритих джерел

На її думку, основний позитив, пов'язаний з відкриттям ринку землі, — це забезпечення конституційних прав власників землі вільно розпоряджатися нею.

"Хоча охочих продавати землю небагато, проте вони повинні мати таке право. А можливість купувати землю легально поступово виведе земельні відносини з тіні", — зазначає Юрченко.

Експерт стверджує, що поки нотаріуси не поспішають із посвідченням угод з купівлі-продажу раніше підмораторних земель.

"Це пов'язано з тим, що на нотаріусах лежить велика відповідальність щодо перевірки покупця, ліміту в 100 гектарів і самої земельної ділянки. Ця процедура є новою для нотаріусів. Крім того, продаж однієї земельної ділянки може займати до двох місяців", — пояснює спеціаліст.

За прогнозами Елліни Юрченко, вже через місяць-два робота нотаріусів стосовно посвідчення угод купівлі-продажу землі стане налагодженим. Однак ринок землі все одно не буде активним, вважає експерт, оскільки кількість людей, охочих продати землю, — незначна.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, які зміни у зв'язку з введенням ринку землі насторожують аграрну спільноту. Деталі — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про три кроки, за які можна оформити купівлю-продаж земельної ділянки в Україні. Спойлер  одним з них є звернення до нотаріуса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини