Головна Новини Бізнес Агро Трирічний максимум: в Україні подешевшав популярний фрукт
commentss НОВИНИ Всі новини

Трирічний максимум: в Україні подешевшав популярний фрукт

В останній раз подібна ціна на цей фрукт була на ринку три роки тому

14 жовтня 2021, 22:20
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

У жовтні в Україні стали значно дешевше яблука. Зараз ціни на фрукт стали рівні тим цінам, які були на українському ринку в 2018 році. Про це передає видання AgroNews, посилаючись на EastFruit.

Трирічний максимум: в Україні подешевшав популярний фрукт

В Україні подешевшали яблука. Фото з відкритих джерел

Зараз середня ціна на яблука — 5 гривень за кілограм. Варто відзначити, що ще на початку поточного місяця вартість була на третину більше. Незважаючи на те, що цінник на яблука опустився до мінімального за останні три роки рівня, попит на фрукт все також залишається вкрай низьким. Виробники стурбовані тим, куди подіти урожай до початку зими.

Видання повідомляє, що на сьогоднішній день роздрібні мережі і оптові компанії практично відмовилися від закупівлі яблук у фермерів. Причиною тому, знову таки, є низький попит. Що стосується переробних підприємств, вони не готові купувати фрукт дорожче ніж 2,40 грн за кілограм.

Аналітики відзначають, що сьогоднішні ціни на яблука навіть не здатні покрити витрати на виробництво, не кажучи вже про отримання прибутку з продажу.

До слова, в жовтні 2020 року ціна на яблука в Україні була вищою на 35%.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що в Україні дорожчає популярний овоч. В першу чергу на підвищення вартості овоча вплинув помітне зростання темпів збуту, а також причиною тому послужив різкий спад пропозиції на ринку.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що в Україні злетять ціни на хліб. Практично всі великі та малі підприємства для виготовлення хліба використовують природний раз, який становить 60% їх енергоспоживання. Детальніше читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини