Головна Новини Бізнес Агро В Україні дорожчає популярний овоч: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні дорожчає популярний овоч: у чому причина

Менш ніж за тиждень овоч став дорожче на 16%

7 жовтня 2021, 18:32
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

За останні кілька днів в Україні виріс цінник на столовий буряк. Про це інформують аналітики порталу EastFruit.

В Україні дорожчає популярний овоч: у чому причина

В Україні подорожчала буряк. Фото з відкритих джерел

В першу чергу на підвищення вартості овоча вплинув помітне зростання темпів збуту. Крім того, пропозиція на ринку різко скоротилася, оскільки багато фермерів відмовилися від продажу і вважали за краще закладати в сховища свій урожай.

З початку тижня столовий буряк став дорожче на 16%. Сьогоднішня ціна овочу становить від 5 до 7 гривень за кілограм. Варто зазначити, що на ціну також впливає якість овоча і регіон, в якому його продають.

На початку жовтня 2020 року столовий буряк була дешевше в 1,7 раза. Фермери не виключають, що підвищення цін — лише тимчасове явище. Ціна впаде в тому випадку, якщо фермери масово почнуть розпродавати буряк зі сховищ. Тоді пропозиція на ринку різко збільшиться і сьогоднішні ціни будуть змінені на більш низькі.

Ближче до кінця вересня ціни буряк різко впали. Фермери змушені були знижувати вартість на овоч, оскільки пропозиція різко зросла на ринках. Однак аналітики були впевнені, що з настанням холодів варто очікувати подорожчання буряка.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало про те, що в Україні підвищилися ціни на курятину. Курка є найдешевшиим м'ясом у країні навіть за умови, що за місяць вона стала дорожчою на 3%. Детальніше про це читайте у нашій статті.

Також портал "Коментарі" писав про те, що після Нового року в Україні значно подорожчає такий популярний овоч як цибуля. Детальніше про це читайте на нашому сайті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини