Головна Новини Бізнес економіка В Україні подорожчала курятина: названі нові ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подорожчала курятина: названі нові ціни

За рік м'ясо птиці стало дорожче на 29%

5 жовтня 2021, 20:21 comments2350
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

За останній місяць в Україні зросли ціни на куряче м'ясо. В цілому цінник на продукт став вище на пару відсотків. Про це повідомляє видання AgroNews, посилаючись на Biz.today.

В Україні подорожчала курятина: названі нові ціни

Ціни на курятину в Україні. Фото: t.ks.ua

Повідомляється, на сьогоднішній день курка є самим дешевим м'ясом в країні. Це вже за умови, що за місяць курятина стала дорожче на 3%. За рік ціна стала вище на 29%. Джерело передає, що незабаром ціни на курку в Україні знову виростуть. Це трапиться після підвищення владою податків для виробників.

Зараз кілограм курячого м'яса обійдеться покупцеві в середньому в 59 гривень. За даними Мінагро, найдешевше куряче м'ясо в країні продають в Хмельницькій області. Один кілограм обійдеться в 48 гривень. А найдорожча на сьогодні курятина продається в Київській області. Кілограм м'яса обійдеться в 68 гривень.

Відзначимо, що друге за ціною м'ясо в країні — це свинина. Кілограм обійдеться покупцеві в середньому в 91 грн. У Київській області свинина продається за найвищою ціною -157 грн / кг, а на Волині — найдешевше, по 72 грн / кг.

Яловичина залишається найдорожчим м'ясом в Україні. Середня ціна — 110 гривень за один кілограм.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало про те, що в Україні щомісяця дорожчає молоко. За останній місяць ціна на продукт збільшилася на 65 копійок. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" повідомляв про те, що в Україні подорожчало житло. Експерти Асоціації фахівців з нерухомості України спільно з компаній "Увекон" провели аналіз понад 200 тисяч квартир, виставлених на продаж в країні. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини