Головна Новини Бізнес Агро В Україні щомісяця дорожчає молоко: як відрізняються ціни в регіонах
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні щомісяця дорожчає молоко: як відрізняються ціни в регіонах

За останній місяць ціна на молоко зросла на 65 копійок

4 жовтня 2021, 12:35 comments2278
Поділіться публікацією:

За даними економічних експертів, в Україні з кожним місяцем зростає ціна на молоко. Про це розповіли в ефірі "Cніданок з 1 + 1", передає ТСН.

В Україні щомісяця дорожчає молоко: як відрізняються ціни в регіонах

В Україні щомісяця дорожчає молоко - фото з відкритих джерел

Згідно з підрахунками, за останній місяць ціна на молоко зросла на 65 копійок, і тепер вартість літра продукції коштує практично 22 гривні.

Зазначається, що протягом року ціна на молоко зросла на 15%. Найдорожче продукція коштує в Кіровоградській області — за літр в регіоні просять близько 27 гривень. А ось найдешевше молоко в Чернівецькій області, оскільки тут літр молока продається за 16 гривень.

Зазначимо, що експерти також прогнозують збільшення оптових цін на картоплю. Нова вартість буде практично вдвічі більша за ту, яка є на українському ринку зараз. Якщо сьогодні кілограм овоча обходиться в середньому 4 гривні, то вже до кінця цього місяця картоплю продаватимуть за 7 гривень. Фахівці зазначають, що на зміни ціни вплинули погодні умови, які, в свою чергу, позначилися на якості і кількості врожаю овоча.

Раніше в матеріалі інтернет-видання "Коментарі" також говорилося, які продукти можуть стати дорожче в жовтні і чому. Зокрема, фінансовий експерт, економіст Олексій Кущ прогнозує зростання цін на хлібобулочні вироби і деяких видів м'яса, який відбудеться через зміну ціни на газ. За словами фахівця, що пов'язано з сировинним компонентом, буде дорожчати, тим більше, в тому числі за рахунок зростання цін на енергетичні ресурси. Ціна на газ потягне за собою зростання вартості товарів, пов'язаних з використанням газу при їх виробництві, з опаленням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини