Головна Новини Бізнес фінанси В Україні подорожчало житло: які ціни зараз
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подорожчало житло: які ціни зараз

Влітку 2021 року середня вартість квартир на "вторинці" у обласних центрах України збільшилася на 2,5%

5 жовтня 2021, 10:46 comments1053
Поділіться публікацією:

Експерти Асоціації фахівців з нерухомості України спільно з компаній "Увекон" провели аналіз понад 200 тисяч квартир, виставлених на продаж в країні. Про результати досліджень вторинного ринку нерухомості розповіли журналісти ТСН.

В Україні подорожчало житло: які ціни зараз

В Україні подорожчало житло: які ціни зараз - фото з відкритих джерел

Зазначається, що влітку 2021 року середня вартість квартир на "вторинці" у обласних центрах України збільшилася на 2,5% — до 929 дол / кв.м.

Так, ціна 1-кімнатних квартир зросла в середньому на 2,9% (957 дол / кв.м), 2-кімнатних — на 2,6% (до 886 дол кв / м), а вартість 3-кімнатних квартир збільшилася на 2,1% (до 879 дол / кв.м), 4-кімнатних — на 1,7% (до 1227 дол / кв.м).

Найбільше зросла середня вартість квартир на вторинному ринку в Києві — на 4,7%, в Дніпрі — на 3,7%, в Черкасах — на 3,4%, в Чернігові — на 3,3%, в Хмельницькому — на 3 , 2%, в Чернівцях — на 2,3%, в Харкові — на 2,2%, в Одесі — на 1,5%.

На 0,5% подорожчало житло в Івано-Франківську і у Львові. Це найменше значення серед обласних центрів.

Зазначимо, що раніше експерти для інтернет-видання "Коментарі" озвучували прогноз цін на нерухомість на найближчі місяці. Зокрема, фахівці підкреслюють, що восени на вторинному ринку нерухомості можна буде спостерігати відносну цінову стабільність.

Що стосується оренди квартир, то фахівці зазначають, що у великих обласних центрах, таких як Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів та інші, оренда житла подорожчала до 7-10%. Також названі стримуючі фактори подорожчання оренди нерухомості, з якими можна ознайомитися в матеріалі інтернет-видання "Коментарі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини