Головна Новини Бізнес Агро У Мінагрополітики озвучили ситуацію на ринку землі в період війни
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінагрополітики озвучили ситуацію на ринку землі в період війни

На Івано-Франківщині вартість одного гектара землі найдорожча, найбільше правочинів за площами наділів уклали на Харківщині, а найактивнішою стала Хмельниччина

3 січня 2023, 17:19
Поділіться публікацією:

За період війни в Україні укладено 41 979 угод на ринку землі. Вони в загальному охоплюють площу в 77 668 га, пишуть "Коментарі" за даними Мінагрополітики та Держгеокадастру.

У Мінагрополітики озвучили ситуацію на ринку землі в період війни

Вартість одного гектара землі найдорожча на Прикарпатті

Найактивнішими регіонами (за площею земель, де зареєстровано правочини) стали Хмельниччина (8,1 тис. га); Вінниччина (8 тис. га); Полтавщина (8 тис. га); Кіровоградщина (7,8 тис. га); Дніпропетровщина (7,6 тис. га).

За час роботи ринку землі укладено 142 945 земельних угод за площею в 322 194 га. Зараз подали заяви для отримання доступу до Державного земельного кадастру 5665 нотаріусів. Усього заяв – 6380, із них погоджено – 5555, відмову отримали 825.

У Мінагрополітики озвучили ситуацію на ринку землі в період війни - фото 2

Лідерами за площами землі, щодо яких зафіксовано правочини, за увесь період є:

-       Харківщина (39,5 тис. га),

-       Дніпропетровщина (29 тис. га),

-       Полтавщина (26,3 тис. га);

-       Кіровоградщина (26,1 тис. га);

-       Херсонщина (21 тис. га).

Середня ціна 1 га землі в Україні становить 52 462 грн. Такий показник отримано на основі 117 586 угод із продажу землі за площею в 268,3 тис. га. Вартість одного гектара землі на Івано-Франківщині, яка перебуває в топі рейтингу, сягає 292,7 тис. грн. До війни, майже рік тому найдорожче гектар коштував у Львівській області у середньому – 242,1 тисячі гривень. Найбільше відчужених земельних ділянок було у тій же Харківській області.

Раніше у матеріалі порталу "Коментарі" повідомлялося, що кожен громадянин України має право безплатно отримати два гектари землі. Експерт в аграрній галузі розповів, чи справді реалізувати таке право можна безперешкодно та які складнощі можуть зустрічатися на цьому шляху. Читайте також: ринок землі в Україні: як держава регулює та спрощує земельні відносини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини