Головна Новини Бізнес Агро У Мінагрополітики пояснили, чому дорожчає м'ясо
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінагрополітики пояснили, чому дорожчає м'ясо

За словами міністра Романа Лещенко, вартість м'яса безпосередньо залежить від цін на зернові культури

27 травня 2021, 14:15
Поділіться публікацією:

За час карантину вартість деяких товарів зросла в кілька разів. Окремими ціновими "гойдалками" відзначилася і м'ясна продукція. За словами керівника Міністерства аграрної політики України Романа Лещенко, такі зміни спровоковані коронавірусною ситуацією і підвищенням ціни на зерно.

У Мінагрополітики пояснили, чому дорожчає м'ясо

Міністр пояснив, чому дорожчає м’ясо. Фото із відкритих джерел

Як інформує видання "Лівий берег", міністр пояснив, що багато країн інвестували "надлишок" грошей, котрий виник через штучно запущені грошові верстати, у сільськогосподарську сферу. Найбільше фінансів було направлено на виробництво різної сировини і пов'язаних із нею товарів.

Роман Лещенко стверджує, що одним із головних факторів, які "регулюють" вартість м'яса як на українському, так і на світовому ринках, є зернові культури. За словами чиновника, за останній рік вартість тільки форвардів по кукурудзі зросла вдвічі. Зараз за тонну такої продукції виробники просять близько 280 доларів. У 2020 році ця ціна коливалася в районі 140 доларів/тонна.

При цьому, говорить Роман Лещенко, кількість зерна по всьому світу не змінилася. Однак зріс попит і підвищилися спекулятивні настрої на ринку.

Міністр пояснює, що тваринництво завжди було тісно пов'язане із рослинництвом. Відповідно, молочні та м'ясні ринки сьогодні змушені в не дуже здорових темпах намагатися "встигнути" за ростом цін на зернову продукцію.

На думку Лещенка, сьогодні більшості фермерів продовжувати займатися своєю справою — не дуже вигідно. Ціни почали підвищуватися на більшості світових ринків. Чиновник стверджує, що подібна ситуація спостерігається і в Україні, і в сусідніх Польщі чи Росії. Однак вітчизняний ринок відрізняється від загальносвітового тим, що у нас частіше спекулюють на подібних моментах.

Тому підвищення цін на м'ясо Роман Лещенко відносить до однієї з важливих проблем системи внутрішньої торгівлі. На його переконання, в Мінагро відстежують ситуацію і намагаються привести ціни до певного балансу.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як в Україні за останній місяць змінилася цінова політика щодо деяких популярних товарів, а також алкоголю і сигарет.

Також на порталі ви можете дізнатися, вартість якого овоча різко знизилася у нашій країні. Подробиці — в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Иван

27 травня 2021, 13:22

Такого "специалиста" надо не в министры


Новини