Головна Новини Бізнес економіка В Україні подешевшав популярний овоч: нові ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подешевшав популярний овоч: нові ціни

Експерти назвали причини зниження цін на популярний в Україні овоч

22 травня 2021, 10:36
Поділіться публікацією:

На цьому тижні в Україні різко стали дешевшати тепличні огірки. Розбіг в ціні в порівнянні з минулим тижнем становить майже 40%. Про це повідомляють аналітики проєкту "АПК-Інформ: овочі та фрукти".

В Україні подешевшав популярний овоч: нові ціни

В Україні подешевшали тепличні огірки - фото: з відкритих джерел

Експерти відзначають, що на сьогодні один кілограм тепличних огірків обійдеться в середньому 10-14 гривень. Ще в кінці минулого тижня ця ціна була більше на цілих 37%. Змінилася ціна і на горбкуваті огірки. Зараз їх вартість від 12 до 18 гривень за 1 кг. Це на 25% менше, ніж минулого тижня. Що стосується огірків з літніх теплиць, то їх ціна варіюється від 7 до 12 гривень за кілограм.

У порівнянні з травнем минулого року, гладкі огірки подешевшали на 41%. Бугристі огірки також впали в ціні на 37% за рік. Аналітики не виключають, що надалі ціни на тепличні огірки ще впадуть.

На думку експертів, причина зниження вартість на популярний овоч таїться в тому, що зараз велика частина виробників приступила до збору врожаю в теплицях. У зв'язку з цим на ринках відбулося зростання пропозиції. Є ще й друга причина різкого спаду цін — зменшення попиту на даний овоч.

Відзначимо, що незабаром крім огірків в Україні також почне дешевшати та полуниця. Зараз її вартість за кілограм сягає 200 гривень. Однак уже в червні прогнозується спад цін на літню ягоду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини