Головна Новини Бізнес економіка Коли в Україні подешевшає полуниця - озвучено прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли в Україні подешевшає полуниця - озвучено прогноз

Ціни на полуницю в Україні тривалий час будуть високими

21 травня 2021, 12:00
Поділіться публікацією:

Стало відомо, якою буде ціна на полуницю найближчим часом. Ціни на літню ягоду досліджувало видання "Сьогодні".

Коли в Україні подешевшає полуниця - озвучено прогноз

Ціни на полуницю 2021: як зміниться ціна на популярну ягоду за місяць. Фото: plodogorod.com

Зараз в Україні продається переважно полуниця з фермерських господарств Херсонської області. Ягоди вирощені в теплицях. Відповідно ціни на цю полуницю можуть лякати. Зараз вартість кілограма літньої ягоди в середньому становить 200 гривень.

"Масове надходження полуниці на ринок буде не раніше, я так думаю, початку червня, а якщо так, то ціна на неї буде триматися в межах 100 гривень за кілограм як мінімум до кінця травня – початку червня", – говорить економічний експерт Олег Пендзин.

Варто зазначити, що ціни на ринках та в супермаркетах на цю ягоду можуть суттєво відрізнятися. На ринках продаватимуть дешевшу полуницю, в супермаркетах — відповідно кілограм полуниці коштуватиме дорожче.

Великі ціни на полуницю та інші сезонні ягоди пояснюються природними умовами. Через прохолодну погоду грунтовий урожай стигне довше.

Нагадаємо, за словами економічного експерта Олексія Дорошенка, українців очікує стрімке подорожчання яловичини та хліба. При цьому фахівець відзначив, що вартість яєць і соняшникової олії більше підійматися не буде. Зміна ціни на деякі продукти пов'язана з сезонним чинником. Детальніше про це можна прочитати в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що за місяць піднялися ціни на хліб від 20 до 40 копійок, залежно від сорту. Збільшилася також вартість круп. Кілограм гречки подорожчав за місяць на 1 гривню, манна крупа — на 20 копійок. Більше про зростання цін на продукти читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини