Головна Новини Бізнес фінанси На які продукти зростуть ціни: українців попередили про стрімке подорожчання
commentss НОВИНИ Всі новини

На які продукти зростуть ціни: українців попередили про стрімке подорожчання

Ціни на яйця і соняшникову олію поки не змінюються

13 травня 2021, 09:50
Поділіться публікацією:

За словами економічного експерта Олексія Дорошенко, українців очікує стрімке подорожчання яловичини і хліба. При цьому фахівець відзначив, що вартість яєць і соняшникової олії більше підніматися не буде, пише "Главком", посилаючись на "Українські новини".

На які продукти зростуть ціни: українців попередили про стрімке подорожчання

Українців попередили про стрімке подорожчання - фото з відкритих джерел

Зміна ціни на деякі продукти пов'язана з сезонним чинником. Наприклад, овочі будуть дешевшати через новий урожай. А ось великої рогатої худоби стало менше, в результаті чого і подорожчає м'ясо. Така тенденція спостерігається в усьому світі, відповідно і в Україні.

Фахівець також зазначив, що ціни на соняшникову олію, які шокували українців напередодні Великодня, не знижуються, але і не збільшуються. Також не дешевшають комбікорм і кукурудза, хоча скоро очікується новий урожай цієї продукції. А ось збільшення вартості злакових, спровокувало підвищення ціни на хліб.

Нагадаємо, що в Україні зросла ціна на гречку. Відзначається, що в нашій країні вартість кілограма гречки з січня по травень 2020-го зросла на десять гривень за кілограм. Серед ймовірних причин підвищення ціни названа заборона РФ на продаж гречки в нашій країні.

Раніше економічний експерт в Ukraine Economic Outlook Адріан Пантюхов прогнозував у розмові з інтернет-виданням "Коментарі", що в нашій країні незабаром можна чекати різкого зростання цін на окремі продукти. Фахівець заявив, що як в кінці 2020 року зросли ціни на соняшникову олію через дефіцит сировини, так в травні-червні продовжать підвищуватися ціни на гречку.

За його словами, гречка вже в березні подорожчала до 40 грн за кг проти 37,4 грн у січні. Причиною експерт називає поступове зниження посівних площ і обсягів врожаю. Частково дефіцит заміщається імпортом, зазначає Пантюхов, але обсяги несумірні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини