Головна Новини Бізнес Агро У Мінагрополітики розповіли, скільки коштуватиме гектар землі після відкриття ринку
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінагрополітики розповіли, скільки коштуватиме гектар землі після відкриття ринку

Міністр агрополітики вважає, що землю в Україні зараз не вигідно продавати, набагато вигідніше здавати її в оренду

6 лютого 2021, 15:08
Поділіться публікацією:

Міністр аграрної політики Роман Лещенко в ефірі "Радіо НВ" розповів скільки коштуватиме земля після відкриття ринку землі з 1 липня 2021 року. За його словами, вартість одного гектара буде на рівні 2 тис. Доларів.

У Мінагрополітики розповіли, скільки коштуватиме гектар землі після відкриття ринку

Лещенко відзначив, що його головним завданням на посаді глави Мінагрополітики є запуск ринку землі. Більш того, міністр заявив, що з 1 липня ринок обов'язково заробив.

Міністр також розповів, що він не бачить передумов до великого ажіотажу після відкриття ринку. Він також вважає, що покупка землі сьогодні більш вигідна, ніж, наприклад, покупка нерухомості. Сьогодні в нашій країні немає сільгоспземель, що не оброблялися б. Лещенко зазначає, що в нашій країні обробляють навіть землі, які найменше підходять для вирощування сільськогосподарських культур, тому що заробити можна навіть на них. Крім того, сьогодні оренда землі в Україні обходиться не менш 150 доларів за гектар і ця цифра постійно зростає.

Раніше "Коментарі" писали, що в Україні можуть дозволити продаж землі через інтернет на електронних аукціонах. Комітет з питань аграрної та земельної політики рекомендував Раді схвалити в другому читанні законопроект № 2195. Відомо, що даний документ передбачає продаж земельних ділянок державної та комунальної власності виключно за допомогою електронних аукціонів в режимі онлайн в інтернеті. Виходячи з результатів торгів буде укладатися договір купівлі-продажу, оренди, суперфіцію, з переможцем, який запропонує найбільшу ціну за ділянку землі. Також передбачається автоматизація різних процесів, наприклад, ставок учасників торгів, подачі заявок на участь, публікацію всіх документів, які стосуються торгів і земельних ділянок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини