Головна Новини Бізнес Агро У Мінекономіки спрогнозували істотне зниження цін на соняшникову олію
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінекономіки спрогнозували істотне зниження цін на соняшникову олію

В Мінекономіки відбулася нарада представників центральних органів виконавчої влади та виробників соняшникової олії

17 серпня 2021, 08:59
Поділіться публікацією:

У Мінекономіки спрогнозували істотне зниження цін на соняшникову олію

Соняшникова олія, фото із відкритих джерел

У Міністерстві економіки України розраховують на вагоме зниження цін на соняшникову олію вже до кінця поточного місяця. Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства економіки.

"У липні внутрішній ринок з відставанням зреагував на світові тенденції. Індекс продовольчих цін FAO на олію наприкінці минулого місяця знизився на 10%. Проте, замість цього вартість соняшникової олії в Україні залишалася стабільною. За даними Держстату, станом на 13 серпня вона знизилася лише на 1,3% в порівнянні з початком місяця", — йдеться в повідомленні Мінекономіки.

Під час наради представники органів влади та олійного ринку обговорили подальші дії, які дозволять утримувати в країні зважену цінову політику на "соціальний" продукт, який займає важливе місце в споживчому кошику, а також використовується при виробництві багатьох продуктів харчової промисловості. Після наради, в Мінекономіки висловили впевненість у здешевленні "соціальних" сортів олії вже до кінця серпня.

Нагадаємо, що в серпні, під час збору врожаю щорічно знижуються ціни на ряд сезонних овочів — капусту, буряк, картопля, морква, цибуля і помідори.

Відзначимо, що впродовж багатьох років Україна перебуває серед світових лідерів з виробництва соняшникової олії. Виробництво і експорт саме цього продукту формує значну частку ВВП України.

Не дивлячись на, ще в кінці липня, після чергового підвищення цін на соняшникову олію до 50-70 грн. за літр експерти прогнозували можливий стрибок цін на цей продукт до 100 грн. за літр, про що повідомляли "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини