Головна Новини Бізнес Агро Україна встановила рекорд із експорту м’яса: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна встановила рекорд із експорту м’яса: подробиці

Найбільше українського м’яса закупила Саудівська Аравія

18 лютого 2021, 10:51
Поділіться публікацією:

У 2020 році Україна рекордно збільшила експорт м’яса птиці в різні країни світу. Гарну новину для економіки повідомили в Національному науковому центрі "Інститут аграрної економіки".

Україна встановила рекорд із експорту м’яса: подробиці

Україна встановила новий рекорд із експорту м’яса. Фото із відкритих джерел

За словами заступника директора Центру Миколи Пугачова, за минулий рік Україна експортувала 431 тис. тонн м’яса, чим встановила новий власний рекорд. Утім, пандемія коронавірусу, що вплинула на економічний сектор по всьому світу, дала про себе знати: виторг від продажу значно зменшилася, не зважаючи на загальні обсяги продукції. Загалом українським експортерам вдалося заробити 555 млн доларів на м’ясі птиці (особливо курятині).

Для порівняння, у 2019 році за кордон продавали менше, але загальна вартість досягла позначки у 652 млн доларів. Як пояснив Пугачов, це пов’язано зі зменшенням обсягів експорту яловичини, а також загального спаду цін на курятину.

Найбільшим попитом українське м’ясо у 2020 році користувалося серед громадян Саудівської Аравії. Представники цієї спекотної країни закупили 83 тис. тонн м’ясної продукції, заплативши за ц понад 136 млн доларів. Цікаво, що раніше, аж три роки поспіль, першість українського експорту в цій галузі належала Нідерландам.

Також м’ясо птиці з України активно продовжують закуповувати Нідерланди, ОАЕ, Білорусь, Азербайджан та Казахстан. Саме цим державам належить левова частка — 59% — вітчизняного експорту м’ясної продукції.

Слід зазначити, що минулого року експорт української курятини до Європи двічі обмежували. Саме тому, вважає Микола Пугачов, хоча держава і встановила новий рекорд, свій потенціал на міжнародному ринку підприємці розкрили не повністю.

Раніше "Коментарі" повідомляли, які перспективи розвитку експерти вбачають в агросекторі України. Так, зокрема, експорту продукту доволі справедливо прогнозують нові рекорди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини