Головна Новини Бізнес Агро Урожай зернових в Україні: чого чекати від 2021 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Урожай зернових в Україні: чого чекати від 2021 року

Володимир Лапа розповів, від чого залежатиме урожай зернових в Україні цьогоріч

9 квітня 2021, 20:07
Поділіться публікацією:

Згідно з прогнозом Продовольчої і сільськогосподарської організації Об'єднаних Націй (FAO), світове виробництво зернових у 2021 році буде збільшуватися третій рік поспіль. Який прогноз для України та що може поліпшити  або погіршити урожай цього року, розповів радник зі стратегічного розвитку президента Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ), керівник Держпродспоживслужби (2016-2019 рр.) Володимир Лапа.

Урожай зернових в Україні: чого чекати від 2021 року

Експерт зазначає, що в Україні виробництво пшениці в 2020 році знизилось в порівнянні з 2019 роком до 25,1 млн тонн. У 2021 році Мінекономіки очікує відновлення обсягів виробництва до 29,5 млн тонн, що навіть вище рекордного показника 2019 року.

Володимир Лапа вважає, що досягти цього рівня можливо за умови відсутності суттєвого негативного впливу погодних умов.

"На відміну від Росії, український уряд забезпечує балансове насичення внутрішнього ринку ринковими методами, що дає стимули для аграріїв продовжувати інвестувати в належні технології вирощування зернових, зокрема пшениці, а отже – і розраховувати на непогану врожайність", – підсумував експерт.

Нагадаємо, у Сумській області зупинили осіб, які спробували вивести значний обсяг зернових без усіх необхідних документів. Забрати зерно намагалися 25 березня із території "Охтирського КХП". Це підприємство є однією зі складових Державного резерву. Загальна вага зернових, яку в результаті перевірки детективів-антикорупціонерів повернули на місце, — 340 тонн. Особи, котрі намагалися вивести зерно, мали вельми сумнівні супровідні документи на його отримання. Вантаж "завернули" назад на підприємство. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

kiska

10 квітня 2021, 00:40

Мнoго жeнщин хoтят сeксa на одну нoчь. Все они собраны на одном сайте и ждут члeнa для жосткого тpаxа. Все анoнимнo и конфидeнциaльно, peгистpиpуйся пока беcплaнo ----- http://srt.vg/trax


Новини