Головна Новини Бізнес Агро Урядовці порахували скільки доступних кредитів взяли аграрії за час війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Урядовці порахували скільки доступних кредитів взяли аграрії за час війни

За час війни в межах програми «5-7-9» сільськогосподарські товаровиробники отримали пільгових кредитів на майже 26 млрд грн

22 лютого 2023, 20:25
Поділіться публікацією:

За інформацією оприлюдненою Мінагрополітики з моменту старту Державної програми "Доступні кредити 5-7-9%" суб’єкти підприємництва вже отримали від уповноважених на те банків 54 625 кредитів на загальну суму 171,68 млрд грн, в тому числі 35 193 млрд грн – від банків держсектору економіки на загальну суму 69,15 млрд гривень, пишуть "Коментарі".

Урядовці порахували скільки доступних кредитів взяли аграрії за час війни

Банки видали майже 56 тисяч кредитів

Урядова програма пільгових позик діє вже три роки. Користуються нею попри війну представники аграрної сфери.

Лише минулого тижня у межах Програми видано 65 пільгових кредитів на загальну суму 0,44 млрд грн, у тому числі банки державного сектору економіки уклали 9 кредитних договорів на суму 70,1 млн гривень.

Крім того, як інформують у Міністерстві фінансів України, за період російської агресії, а це фактично рік, у рамках державної програми "Доступні кредити 5-7-9%" укладено 19 803 кредитних договорів на загальну суму 82,06 млрд грн.

Всього ж за три роки дії урядової програми підприємцями різних сфер та галузей було оформлено 54 тисяч двісті кредитів. Найбільшу суму позик бізнес отримав під антикризові заходи – 61,9 млрд гривень. На антивоєнні цілі було оформлено кредитів на 41,3 млрд гривень. Разом з тим на рефінансування попередньо отриманих кредитів у межах урядової програми підприємці оформили позик на суму 28,6 млрд гривень. На інвестиційні цілі традиційно було видано найменше коштів — загалом 10,9 млрд гривень.

Як писали "Коментарі", "Доступні кредити 5-7-9%" дає можливість бізнесу залучити до 60 мільйонів гривень під 0% на період дії воєнного часу та один місяць після його скасування. Для роздрібних торгових мереж доступні кредитні кошти в розмірі до мільярда гривень під п‘ять відсотків річних.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

xxxxx

22 лютого 2023, 23:30

Мур. Ищу парня который будет меня трахать) Парни скорострелы мимо) Я хочу удовлетворять все свои потребности и чтобы парень лизал все мои дырочки и давал в ротик. Написать в приват:----- https://e.vg/lera98


Новини