Головна Новини Бізнес Агро В Мінагро назвали середню ціну гектара землі в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В Мінагро назвали середню ціну гектара землі в Україні

Найдорожча земля в Київській області

17 жовтня 2021, 12:30
Поділіться публікацією:

За словами міністра аграрної політики і продовольства України Романа Лещенко, ціна гектара землі в країні коливається в середньому в межах 33 тисяч гривень, передає agronews.ua.

В Мінагро назвали середню ціну гектара землі в Україні

В Мінагро назвали середню ціну гектара землі в Україні - фото з відкритих джерел

"Якщо ми робимо середньозважену вартість одного гектара землі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, тоді йдеться про 32 тисячі 857 гривень. А якщо говоримо про середньозважену вартість для ведення особистого селянського господарства, то йдеться про 33 тисячі гривень", — повідомив голова Мінагро.

Міністр також додав, що поділ вартості землі було зроблено для кращого розуміння ціноутворення на земельні ділянки сільгосппризначення. Адже якщо взяти загальну кількість земельних транзакцій, то середня вартість вище 40 тисяч гривень, одна тут враховується вартість гектара в Київській області (понад 240 тисяч). Ймовірно, ця земля не буде використовуватися покупцем для потреб сільського господарства.

Крім того, Лещенко додав, що загальна кількість проданої землі в Україні становить понад 70 тисяч гектарів.

Нагадаємо, що з 1 липня в Україні запрацював ринок землі. З його введенням в країні був знятий мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що найдешевше земля обійдеться покупцеві в Кіровоградській області — в середньому близько 3,5 тисяч гривень.

Однак це ще не межа, зазначають прихильники ринку землі. Чорноземи в Україні будуть рости в ціні й надалі. Роман Лещенко також вважає, що ціна на землю в Україні зросте. Чиновник прогнозує, що українська земля буде рости в ціні щорічно не менше 7-10% приросту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини