Головна Новини Бізнес Агро В Україні дешевшає популярний овоч: стало відомо, якими будуть ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні дешевшає популярний овоч: стало відомо, якими будуть ціни

Вартість буде продовжувати знижуватися

12 квітня 2021, 11:51
Поділіться публікацією:

В Україні стрімко дешевшає картопля. Заступник директора Інституту картоплярства Микола Фурдига розповів у програмі "Зворотній зв'язок" на телеканалі "Україна 24", з чим пов'язана така зміна вартості овоча.

В Україні дешевшає популярний овоч: стало відомо, якими будуть ціни

В Україні дешевшає популярний овоч - фото з відкритих джерел

За словами фахівця, здешевлення пов'язане з тим, що якщо його зберігати в сучасних сховищах, то це додаткові витрати, які тягнуть за собою вартість такої картоплі. Тому нині виробники максимально намагаються її реалізувати, адже розуміють, що до молодої картоплі ціна буде падати, а стара картопля не зможе конкурувати з молодою.

Експерт стверджує, що вартість буде знижуватися і далі на 30%. Микола Фурдига прогнозує, що в середині наступного місяця оптова ціна картоплі може скласти 5 гривень, а реалізаційна — в межах 6 гривень.

Нагадаємо, що напередодні економіст інвестиційного центру Продовольчої й сільськогосподарської організації ООН (FAO) Андрій Ярмак розповів інтернет-виданню "Коментарі", що причиною зниження цін на картоплю є високі запаси внаслідок зростання виробництва в минулому сезоні, а також тиск з боку імпорту картоплі з ЄС. Наразі картопля в Україні дешевша, ніж минулого року, в середньому на 15-20% залежно від сорту та регіону.

Експерт стверджує, що імпорт присутній, тому що наші виробники багато років орієнтувалися на виробництво обсягу, не думаючи про якість. За словами фахівця, наша країна перетворилася на одного з найбільших у світі імпортерів картоплі, хоча офіційно ми входимо до трійки найбільших у світі виробників картоплі, поступаючись лише Китаю й Індії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини