Головна Новини Бізнес Агро В Україні може істотно подорожчати популярний продукт
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні може істотно подорожчати популярний продукт

Основною причиною подорожчання є те, що Російська Федерація заборонила експорт цього продукту

7 травня 2021, 09:38
Поділіться публікацією:

Стало відомо, що в Україні може значно підскочити вартість гречки. Про це розповіли в галузевій асоціації в ефірі телеканалу "Україна 24".

В Україні може істотно подорожчати популярний продукт

В Україні може істотно подорожчати популярний продукт - фото з відкритих джерел

Зазначається, що основною причиною подорожчання крупи є те, що Російська Федерація заборонила експорт цього продукту, в тому числі і в нашу країну. Гречка була додана до переліку товарів, які є життєво важливими для внутрішнього ринку Росії.

При цьому Україна залежна від поставок гречки конкретно з РФ. З початку року наша країна імпортувала крупи на більш ніж 5 млн дол.

Експерти зазначають, що такі обсяги імпорту пов'язані з дефіцитом власного виробництва гречки. За чотири роки площі посівів знизилися утричі до 60 тисяч гектарів при мінімально необхідних для України 150 тисячах.

"Гречки фактично немає. На балансі сільськогосподарських і крупоперероблювальних підприємств дуже невеликі залишки гречки. Це об'єктивний фактор, який все ж підштовхує виробника до підняття ціни", — сказав виконавчий директор Міжнародної асоціації гречки Сергій Громовий.

Загалом за рік вартість гречки зросла на 34,4%. Нині за кілограм крупи доведеться віддати від 32 до 50 грн. Фахівці асоціації не виключають, що до кінця 2021 року ціна продукту може підскочити до 80 грн.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що в Україні різко зросла ціна на хліб. Лише за останній рік вартість основного продукту українців збільшилася на 12,5%. І цей показник поки не планує зупинятися або зменшуватися. Ціни на хліб пов'язують зі зростанням вартості пшениці на світовому ринку.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини