Головна Новини Бізнес Агро В Україні можуть дозволити продаж землі через інтернет
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть дозволити продаж землі через інтернет

Комітет з питань аграрної та земельної політики підтримав закон

5 лютого 2021, 19:00
Поділіться публікацією:

В Україні можуть дозволити продаж землі через інтернет на електронних аукціонах. Комітет з питань аграрної та земельної політики рекомендував Раді схвалити в другому читанні законопроект № 2195. Про це розповіли в інформаційному управлінні парламенту.

 В Україні можуть дозволити продаж землі через інтернет

В Україні можуть дозволити продаж землі через інтернет - фото з відкритих джерел

"Прийняли рішення рекомендувати парламенту прийняти у другому читанні та в цілому як закон в редакції комітету з подальшою техніко-юридичного доопрацюванням підготовлений до другого читання проект закону №2195", — йдеться в повідомленні.

Відомо, що даний документ передбачає продаж земельних ділянок державної та комунальної власності виключно за допомогою електронних аукціонів в режимі онлайн в інтернеті.

Зважаючи на результати торгів буде укладатися договір купівлі-продажу, оренди, суперфіцію з переможцем, який запропонує найбільшу ціну за ділянку землі.

Також передбачається автоматизація різних процесів, наприклад, ставок учасників торгів, подачі заявок на участь, публікацію всіх документів, які стосуються торгів і земельних ділянок.

Нагадаємо, що в березні 2020 Верховна Рада прийняла Закон № 552-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення". Це довгоочікуваний крок в лібералізації українського ринку сільськогосподарських земель, який довгий час обговорювалося серед експертів в аграрній галузі і в бізнес-співтоваристві. Що принесе ринок землі українським аграріям, і як ще на законодавчому рівні держава підтримує агросектор. Відповіді на питання "Коментарі" шукали з експертом. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини