Головна Новини Бізнес Агро В Україні подешевшав популярний овоч: названа нова ціна
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подешевшав популярний овоч: названа нова ціна

Очікується, що з настанням холодів овоч знову подорожчає

22 вересня 2021, 19:03
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

За останній тиждень в Україні значно впали ціни на столовий буряк. На це, здебільшого, вплинуло зростання пропозиції на ринку. Про це пише SEEDS, посилаючись на AgroTimes.

В Україні подешевшав популярний овоч: названа нова ціна

Цены на свеклу в Украине. Фото из открытых источников

За даними видання, зараз проходить сезон збору буряків. Фермери змушені знижувати ціни на овоч, оскільки пропозиція різко зросла на ринках. Так, ціни вже стали нижче на 2-3 гривні, в порівнянні з минулим тижнем.

Зараз кілограм буряка можна придбати в середньому за ціною від 10 до 20 гривень. А ось оптова ціна, наприклад, на оптовому ринку "Неждана" (Херсонська область), впала до 6 грн за 1 кг. Оскільки в продаж масово надходить буряк нового врожаю, вартість різко падає.

Однак уже незабаром, за прогнозами аналітиків, ціни на буряк знову виростуть. Після настання морозів вартість стане вище приблизно на 1 — 1,50 грн за кілограм. У зв'язку з цим, фермерам вигідніше буде продати урожай через деякий час, коли ціни знову стануть стабільними.

Що стосується оптових цін на інші овочі, то молода капуста зараз продається за 10-12 гривень за кілограм, вартість пізньої капусти — 4-5 гривень за 1 кг. Лук обійдеться покупцям в 7 гривень за кг, а морква — в 6 гривень за кілограм.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало про те, що в Україні всього за тижні на 35% подешевшали тепличні огірки. Виробники розповіли, що змушує їх знижувати ціни на овоч. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" писав про те, що в Україні підвищилася ціна на популярну ягоду. Зараз ця ягода коштує на 26% більше, ніж на початку вересня. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини