Головна Новини Бізнес Агро В Україні подорожчали молочні продукти, але це не межа: що буде з цінами
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подорожчали молочні продукти, але це не межа: що буде з цінами

Навіть минулого літа вартість зростала, незважаючи на те, що цього сезону продукція зазвичай стає дешевшою

18 листопада 2021, 16:12
Поділіться публікацією:

Ціни на молочну продукцію в Україні з початку року збільшились. Наприклад, літр молока тепер доводиться купувати на 3 гривні дорожче, а твердий сир на понад 40 гривень. Фахівці вважають, що вартість зростатиме й надалі, проте зростання не буде значним – до 2%. Про це пише видання OBOZREVATEL, посилаючись на Agrotrend.

В Україні подорожчали молочні продукти, але це не межа: що буде з цінами

В Україні подорожчали молочні продукти, але це не межа - фото з відкритих джерел

Зазначається, що збільшення ціни стримуватимуть торгові мережі, які побоюються втратити покупця та дешевший імпорт продукції з європейських країн.

За словами фахівця з аграрної економіки Леоніда Тулуша, у конкуренції на ринку українські виробники поступаються європейським через недостатню підтримку з боку держави.

"Якийсь відсоток продовольчої безпеки потрібно покривати за рахунок внутрішнього виробництва. Тому що тільки ті ж поляки завоюють наш ринок, вибачте, масштаб цін буде зовсім інший", — зазначає експерт.

Починаючи з 2021 року, молочка зростає у ціні. Навіть минулого літа вартість зростала, незважаючи на те, що цього сезону продукція зазвичай стає дешевшою.

На даний момент на українському ринку ціна кілограма вершкового масла становить 250 гривень, домашнього сиру близько 120 гривень. Однак це ще не межа, зазначає Тулуш. Справа в тому, що вартість молочної сировини збільшилася мінімум на 10%.

За рік у країні майже на 6% скоротилося поголів'я корів. Через низьку закупівельну вартість молока тварин не хочуть утримувати. Також вплинуло зменшення пасовищ та високі витрати на виробництво.

Раніше "Коментарі" писали, що в Україні змінилася вартість фруктів та овочів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини