Головна Новини Бізнес Агро В Україні рекордно подорожчав популярний овоч: названо нові ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні рекордно подорожчав популярний овоч: названо нові ціни

В Україні дорожчає цибуля

24 січня 2022, 19:45 comments1197
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

На початку поточного року в Україні значно зросла ціна на ріпчасту та зелену цибулю. Нині середня вартість за кілограм на 72% більша, ніж у січні минулого року.

В Україні рекордно подорожчав популярний овоч: названо нові ціни

В Україні подорожчала цибуля. Фото з відкритих джерел

На сьогоднішній день кілограм цибулі коштуватиме покупцеві в середньому 14,74 гривні. Натомість 100 грам зеленої цибулі продають по 24 гривні. Ця ціна на 27% вища за ту, що була в січні 2021 року.

Аналітик асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Світлана Литвин наголосила, що зелену цибулю взимку вирощують у теплицях. Підвищення вартості енергоносіїв відповідно збільшується собівартість виробництва. Це стає однією з основних причин підвищення вартості.

Ціни на зелену цибулю почнуть падати із настанням у країні тепла. У цей період цибулю почнуть вирощувати на відкритому ґрунті, а не в теплицях. Приблизно до квітня зелену цибулю можна знайти на полицях супермаркетів по 18-10 гривень за 10 грам.

Цибуля почне падати в ціні в міру надходження врожаю нового року. Але аналітик зазначає, що поки що занадто рано прогнозувати темпи зниження, тому що процес посіву не розпочато.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що зірковий кулінар Ектор Хіменес-Браво розповів на своїй сторінці в Instagram, як правильно приготувати той самий рататуй із відомого мультфільму.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що з кінця грудня до середини січня в Україні значно зріс цінник на моркву. Виробники зазначають, що зміна вартості овочів безпосередньо пов'язана зі скороченням пропозиції на ринку. Скільки тепер в Україні коштує морква, читайте у нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини