Головна Новини Бізнес Агро В Україні продовжує дорожчати популярний овоч: озвучено нові ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні продовжує дорожчати популярний овоч: озвучено нові ціни

З початку року в Україні подорожчала морква

13 січня 2022, 19:46
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вартість популярного серед українців овоча — моркви, продовжує стрімко зростати. З останніх чисел грудня до сьогодні цінник на моркву підвищився на 19%. Про це повідомляє EastFruit.

В Україні продовжує дорожчати популярний овоч: озвучено нові ціни

В Україні подорожчала морква. Фото з відкритих джерел

Аналітики проекту повідомляють, що ціни на овоч у країні почали зростати перед новорічними святами. Лише за останній тиждень грудня середня вартість моркви збільшилася на 17%. Проте після Нового року продукцію стали продавати за ще більшими цінами.

Так, сьогодні середня вартість одного кілограма моркви в Україні становить від 7 до 11 гривень. Кінцева ціна залежить від регіону, обсягу партії та якості продукту.

Учасники ринку пов'язують стрімке зростання цін з тим, що пропозиція на ринку помітно скорочується. Багато хто вже практично розпродав запаси з необладнаних сховищ. Разом з тим на ринку стало набагато менше некондиційної моркви, що й дозволило виробникам продавати якісну моркву за ціною, що вище за минулу.

До речі, цього ж періоду минулого року моркву в країні продавали в середньому в 2,2 рази дешевше, ніж зараз. Виробники впевнені, що зростання цін не продовжуватиметься довго. А ось у кінці сезону українцям варто очікувати на підвищення вартості на овоч.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував читачів про те, що в Україні рекордно подорожчала гречка. Загалом за місяць вартість крупи збільшилася на вісім гривень.

Також видання повідомляло про те, які овочі та фрукти приносять найбільший виторг супермаркетам в Україні. На четвертому місці з продажу у магазинах опинилися яблука, з часткою 8%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини