Головна Новини Бізнес фінанси Названо овочі та фрукти, які приносять найбільшу виручку супермаркетам в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо овочі та фрукти, які приносять найбільшу виручку супермаркетам в Україні

На четвертому місці з продажу - яблука, з часткою 8%

11 січня 2022, 10:27 comments1373
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що в найпопулярніших супермаркетах Києва представлено близько 300 позицій свіжої плодоовочевої продукції, понад 30% усієї виручки забезпечується бананами, помідорами та мандаринами. Про це повідомили аналітики EastFruit.

Названо овочі та фрукти, які приносять найбільшу виручку супермаркетам в Україні

Названо овочі та фрукти, які приносять найбільшу виручку супермаркетам в Україні - фото з відкритих джерел

Так, банани займають 11% від загальної частки виторгу, а помідори й мандарины — по 10%.

Зазначається, що експертами було відібрано 20 основних продуктів за обсягами реалізації у ціновому та натуральному виразах. Фахівці провели аналіз, яка частина кожного продукту потрапляє в роздріб та частку супермаркетів у продажу.

При цьому експерти звертають увагу на фактор сезонності. Наприклад, влітку банани не можуть лідирувати у продажах в українських супермаркетах, оскільки в цю пору року на ринку багато бюджетніших місцевих товарів. Але все одно, наголошують у виданні, його питома вага у продажах залишається досить значною.

На четвертому місці з продажу – яблука, з часткою 8%. Минулого року вартість кілограма складала 30 гривень.

Також до десятки найбільш рентабельних для мереж українських супермаркетів товарів свіжої плодоовочевої групи входить виноград. Його частка становить 4%. При цьому аналітики зазначають, що фрукт є показником, що підтверджує збільшення прибутків громадян. Ще десять років тому столовий виноград практично не входив до структури продажу супермаркетів.

Серед овочів та фруктів, що забезпечують найбільшу виручку супермаркетам, також виокремлюють: капусту та картоплю (6%), огірки, цибулю, апельсини (5%), інші позиції – 30%.

Раніше на порталі "Коментарі" — Озвучено невтішний прогноз цін на овочі в Україні: країна може втратити цілу тепличну галузь.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини