Головна Новини Бізнес Агро В Україні рекордно подорожчав популярний овоч: названо нові ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні рекордно подорожчав популярний овоч: названо нові ціни

Вартість овоча у січні 2022 року у сім разів перевищує ту, що була рік тому

29 січня 2022, 20:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

В Україні продовжується стрімке зростання цін на овочі. Серед них виявилася і білокачанна капуста. Тільки за останній тиждень овоч став дорожчим у 1,5 раза. Про це повідомляє видання EastFruit.

В Україні рекордно подорожчав популярний овоч: названо нові ціни

В Україні подорожчала капуста. Фото з відкритих джерел

На сьогоднішній день капусту в Україні продають у середньому 15-17 гривень за один кілограм. Аналітики відзначають, що однією з головних причин різкого стрибка цін на овоч – великий попит. Це стосується як внутрішнього ринку, так і експортно-орієнтовних компаній. У той же час обсяги пропозиції цього сезону значно менші за минулорічні через скорочення площ під капустою.

Керівник проекту "АПК-Інформ: овочі та фрукти" Олександр Хорев дав свій коментар щодо зростання цін на білокачанну капусту. За його словами, українцям не слід очікувати на спад вартості на овоч до кінця цього сезону. Він наголосив, що зняти напругу на внутрішньому ринку постачанням імпортної продукції буде складно. На сьогоднішній день основні постачальники капусти закривають нестачу пропозиції продукції одночасно в Україні та РФ, де є відчутний дефіцит пропозиції.

У січні 2022 року вартість білокачанної капусти у сім разів перевищує ту, що була у січні минулого року. При цьому чимала частина виробників поки зупинила продаж овочів, сподіваючись продати її пізніше за ціною, яка ще вища за сьогоднішню.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що в Україні рекордно дорожчає гречка. За один місяць вартість гречки в Україні піднялася на понад 8 гривень.

Також портал "Коментарі" писав про те, що експерти розповіли, які продукти необхідно додати до свого раціону, якщо у людини проблема із застоєм жовчі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини