Головна Новини Бізнес Агро В Україні різко подешевшав популярний овоч: названо нову ціну
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні різко подешевшав популярний овоч: названо нову ціну

Експерти вважають, що зміна вартості безпосередньо пов'язана з настанням перших холодів

19 листопада 2021, 19:45 comments1027
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

За останні два тижні картопля стала рекордсменом серед овочів щодо зміни ціни. За цей період овоч став дешевшим на 20%. Про це повідомляє Аgronews, посилаючись на "Український клуб аграрного бізнесу".

В Україні різко подешевшав популярний овоч: названо нову ціну

В Україні подешевшала картопля. Фото з відкритих джерел

У середині листопада ціна за один кілограм картоплі складала в середньому по країні 6,30 гривень. Зазначається, що решта овочів, що входять до так званого "борщового набору", навпаки, стали дорожчати. Наприклад, капуста зросла в ціні до 6,44 грн/кг (на 14%), цінник на буряки збільшився на 9% і досяг 9,67 грн/кг. На 10% подорожчали цибуля (10,31 грн/кг) та морква (8,62 грн/кг).

Експерти вважають, що різке зниження ціни на картопля безпосередньо пов'язане з настанням перших холодів. Виробники, які не мають складських приміщень для зберігання овочів від морозів, стали розпродувати картоплю за нижчою ціною.

До речі, за останні два тижні в Україні змінилися ціни не лише на овочі. Також подешевшав і рис. За цей період його вартість зменшилася на 11%. Наразі на полицях супермаркету його можна знайти в середньому за 33,82 грн/кг.

Як пояснюють експерти, цього року знизити ціну дозволили кілька факторів: збільшення імпорту рису цієї осені та добрий урожай. Однак надалі зниження цін на рис очікувати не варто, оскільки на світовому ринку спостерігається зростання цін на рис та інші зернові.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що в листопаді в Україні почали зростати ціни на яйця. Менш як за три тижні цінник збільшився на 1%. Тим часом експерти зазначають, що це не межа і незабаром на українців може чекати нова, більш висока ціна на продукт.

Також видання "Коментарі" інформувало про те, що в Україні змінилася вартість фруктів та овочів. Найбільше за цей період змінилася ціна на огірки, кабачки, грушу, хурму та ківі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини