Головна Новини Бізнес економіка В Україні подорожчали яйця
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подорожчали яйця

З початку листопада яйця подорожчали на 1%

18 листопада 2021, 19:55
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

У листопаді в Україні почали зростати ціни на яйця. Менш як за три тижні цінник збільшився на 1% і вартість за десять штук перевищила 35 гривень. Про це повідомляє видання Аgronews, посилаючись на "Український клуб аграрного бізнесу".

В Україні подорожчали яйця

Ціни на яйця в Україні. Фото з відкритих джерел

На сьогоднішні десяток яєць коштуватиме покупцям у середньому 35,20 гривень. Тим часом експерти зазначають, що це не межа і незабаром на українців може чекати нова, більш висока ціна на продукт.

За словами видання, збільшення ціни на яйця відбувається насамперед через зменшення пропозиції на ринку. Зазначається, що це відбувається з настанням перших холодів, і для українського ринку яєць характерна сезонність. До новорічних свят ціна на яйця сягне 38-40 гривень за десять штук.

За даними Держстату, у жовтні 2021 року середня ціна за десяток яєць в Україні становила 30,30 гривень. За півроку вартість впала на 1,50 грн. До речі, з грудня 2020 до січня 2021 року десяток яєць у країні подорожчали практично на 5 гривень. Спад цін розпочався лише у травні.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що в Україні порівняли, як за тиждень змінилися ціни на деякі овочі та фрукти. Найбільше за цей період змінилася ціна на огірки, кабачки, грушу, хурму та ківі. Докладніше читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що в Україні продовжують зростати ціни на сало. Ще місяць тому сало в деяких українських регіонах коштувало 80-90 гривень за кілограм. Проте, вже сьогодні від цих цін нічого не залишилося. Експерти розповіли, що ціни на сало незабаром перестануть зростати, а натомість почне дорожчати інший продукт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини