Головна Новини Бізнес економіка В Україні знову змінилися ціни на сало
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні знову змінилися ціни на сало

Вартість сала стала вищою за ціни на м'ясо

16 листопада 2021, 19:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Ще місяць тому сало в деяких українських регіонах коштувало 80-90 гривень за кілограм. Проте, вже сьогодні від цих цін нічого не залишилося. Цінник на сало росте чи не щодня. Про це повідомляється у сюжеті інформаційного випуску "ФАКТИ".

В Україні знову змінилися ціни на сало

В Україні дорожчає сало. Фото з відкритих джерел

На сьогоднішній день у середньому сало по Україні коштує 130-150 гривень за кілограм. У столиці можна знайти і 200 грн/кг. Однією з головних причин різкого подорожчання продукту є стрибок цін на зерно та кукурудзу, а також дефіцит сальних свиней.

На Житньому ринку у Києві сало продають дорожче, ніж м'ясо, практично по 200 гривень за кілограм. Однак, як зазначають продавці, його все одно купують частіше, ніж м'ясо, навіть попри такий стрибок цін.

Найдорожче сало на ринку – генеральське. Його продають по 350–400 гривень за кілограм. Його ж вважають і найсмачнішим. Навіть незважаючи на високий цінник, кияни не відмовляють собі у задоволенні придбати його.

Економіст Олег Пендзін розповів, що у зв'язку з падінням доходів населення переорієнтується на дешевший продукт чи замінники.

"Об'єктивно — замінником м'яса завжди було сало. Після того, як цільова аудиторія переключилася на сало, воно зросло в ціні", — каже Пендзін.

Також, за словами експерта, ціни незабаром перестануть зростати. Однак у той же час почне зростати цінник на м'ясо.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що в Україні лише за кілька днів значно змінилися ціни на деякі овочі.

Також видання повідомляло про те, що в Україні подорожчали деякі овочі, що призвело до збільшення вартості "борщового набору".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини