Головна Новини Бізнес Агро В Україні змінилися ціни на овочі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні змінилися ціни на овочі

Найбільше в ціні змінилася цвітна капуста

11 листопада 2021, 20:34
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

За один день у країні значно подорожчала капуста, помідори та кабачки. А деякі овочі, навпаки, стали дешевшати. Про це повідомляється на сайті AgroTimes.

В Україні змінилися ціни на овочі

В Україні дорожчають овочі. Фото з відкритих джерел

Кілька днів тому вартість цвітної капусти, броколі та савойської капусти різко знизилися. Проте потім за один день цвітна капуста подорожчала вдвічі – з 5 гривень за кілограм до 10 грн/кг. Ціни на броколі збільшилися з 20 до 22-25 гривень за кг. Цінник на савойську капусту зараз – з 10 до 11-15 гривень за кілограм.

Також за цей час у ціні змінилися кабачки з 25-30 гривень до 35-40 гривень за один кілограм. Помідори Асвон продають по 13 гривень за 1 кг., рожеві томати коштуватимуть покупцеві 18 гривень за кілограм, червоні — до 16 гривень за кг, а чері коштуватимуть до 45 гривень за кілограм.

Овочі "борщового набору" повільно продовжують зростати в ціні. Так, кілограм картоплі коштуватиме 5-7 гривень, моркву продають по 6 гривень, буряк – до 10 грн/кг, цибулю по 9 гривень/кг.

До овочів, цінник на які знизився, належать огірки. Так, із 45-50 гривень огірки подешевшали до 43-48 грн/кг. Пекінська капуста коштуватиме покупцю 6-7 гривень/кг. Кубічний перець зараз продають за ціною до 40 гривень за кілограм.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, скільки коштує приготувати борщ в Україні. У порівнянні з 2020 роком ціни на "борщовий набір" збільшились на 5%. Найбільше за цей час подорожчали буряки, а сметана, навпаки, впала в ціні.

Також портал "Коментарі" писав про те, що в Україні дорожчає яловичина. З початку року цей вид м'яса став дорожчим на 40%. Однак попит на нього також залишається високим.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини