Головна Новини Бізнес Агро В Україні виростили гігантську ягоду: як вона виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні виростили гігантську ягоду: як вона виглядає (ФОТО)

Вага цієї ягоди перевищує вагу звичайної приблизно у два з половиною рази

20 липня 2021, 14:35
Поділіться публікацією:

Українська компанія "ФруТек" виростила, ймовірно, саму гігантську у світі ягоду жимолость. Її вага більш ніж удвічі перевищує нормальну. Про це інформує видання East Fruit, посилаючись на SEEDS.

В Україні виростили гігантську ягоду: як вона виглядає (ФОТО)

У Вінницькій області виростили гігантський житловому - фото: з відкритих джерел

Рекордно велика ягода сорту "Бореаль Бьюті" була вирощена у Вінницькій області. Вага однієї штуки склала 6,57 грама. Розмір однієї штуки перевищує двоєврову монетку. Варто відзначити, що в середньому ягода жимолості важить 2,6 грама.

В Україні виростили гігантську ягоду: як вона виглядає (ФОТО) - фото 2

Канадський селекціонер Роберт Борс зазначив, що раніше найбільшу вагу житловому становив 3,7 грама. Такого результату змогли добитися в Канаді, а ягода, яку змогли виростити в Вінницькій області, найімовірніше, на сьогодні є світовим рекордсменом, оскільки про ще більшу вагу жимолості ніхто не чув.

В Україні виростили гігантську ягоду: як вона виглядає (ФОТО) - фото 3

Цікавий факт: жимолость є дуже корисною для організму людини. Ягода має сечогінну, а також протизапальну дію і позитивно впливає на травлення. Деякі дослідники стверджують, що приємний запах цього продукту допомагає людині подолати стрес.

До слова, в цьому році незвичайним урожаєм порадувала не тільки Вінницька область, а ще й Запорізька. Видання agronews.ua передає, що в влітку 2021 року в селі Чкалове виростили черешню величезних розмірів. В діаметрі вона досягає 33 міліметрів. Зазвичай плід досягає розміру 20 міліметрів.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував читачів про те, що у Львові фермери вирощують капусту незвичайних кольорів. Покупці шикуються в чергу за овочем, а різні заклади покупають різнокольорову капусту для використання у своїх стравах.

Також видання інформувало про те, скільки в розпал сезону в Україні коштує малина і лохина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини