Головна Новини Бізнес Агро В Україні виявили курятину із сальмонелою: хто продає
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні виявили курятину із сальмонелою: хто продає

М'ясо курки повинні вилучити м'ясо з обігу

11 грудня 2021, 12:35 comments1460
Поділіться публікацією:

За даними ГУ Держпродспоживсужби у Волинській області, в Україну з Польщі було завезено небезпечну курятину, у якій виявили сальмонелу (present/25g). Продукція була поставлена у "М'ясний торговий дім" (Київ) і "Ред Міт" (Запоріжжя). Тепер м'ясо зобов'язані зняти з продажу, передає видання OBOZREVATEL.

В Україні виявили курятину із сальмонелою: хто продає

В Україні виявили курятину із сальмонелою: хто продає - фото з відкритих джерел

Зазначається, що м'ясо курки із сальмонелою в Україну з Польщі привозять не вперше. Як правило, якщо у будь-якій із країн, куди було здійснено постачання продукції, виявляють сальмонелу, про це повинні повідомити всіх, хто купував такі продукти.

Тепер "М'ясний торговий дім" і "Ред Міт" позбавляються права продавати курятину, а також вони зобов'язані вилучити м'ясо з обігу. Якщо споживачі помітять продукцію на прилавках, вони можуть звернутися до Держпродспоживслужби.

Зазначимо, що сальмонели – небезпечні бактерії, що спричиняють сальмонельоз – інфекційне захворювання кишківника. Воно своєю чергою провокує зневоднення організму, через яке пошкоджуються органи людини. Для такого захворювання характерна підвищена температура тіла, біль у животі, нудота, блювота та інші.

Нагадаємо, що раніше "Коментарі" писали, яку курятину не варто купувати у магазинах. За словами експерта, варто проходити повз м'ясо, яке мало зберігатися у вакуумі, але розвакумувалося. Наприклад, філе курки може зберігатися не більше чотирьох діб, а стегенця – двох. Не потрібно купувати й фарш, термін зберігання якого вже більше за добу. Якщо у покупця виникли сумніви щодо свіжості м'яса, продавець повинен попросити документи на продукцію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини