Головна Новини Бізнес Агро В Україні законсервують аграрні землі: коли та скільки
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні законсервують аграрні землі: коли та скільки

Деградація українських земель відбувається надзвичайно високими темпами, тому найближчим часом почнеться процес їх консервації

7 червня 2021, 19:23
Поділіться публікацією:

В Україні понад 6 млн гектарів аграрних земель потребують консервації та рекультивації. Як передає кореспондент "Коментарів", про це під час форуму "Україна 30. Екологія" розповів міністр аграрної політики України Роман Лещенко.

В Україні законсервують аграрні землі: коли та скільки

Аграрний бізнес. Фото: infoindustria.com.ua

"Ситуація надскладна, і без інтеграції, відповідного переоснащення технологічних укладів саме в системі меліорації сільське господарство немає великих перспектив у найближчі 10-20 років. Зміна клімату призводить до того, що у нас деградація земель відбувається надзвичайно значними темпами", — наголосив Лещенко.

За його словами, якщо не відпрацьовувати механізм консервації, то Україна втратить величезну кількість родючих земель. В рамках ухваленої земельної реформи цей механізм вже є, він прописаний у законі №2194.

"У найближчі три місяці буде схвалена відповідна постанова Кабінету міністрів про порядок консервації земель. І я на повному серйозі заявляю, що ми будемо здійснювати заходи по землям державної та комунальної власності с точки зору консервації відповідних земель на основі супутникового та земельного моніторингу, аналізу відповідних ґрунтів. Ми змушені будемо це робити, оскільки це пріоритетне питання", — розповів очільник Мінагрополітики України.

Консервація земель буде відображена у Державному земельному кадастрі та на базі геопорталу відкритих даних, додав Лещенко.

Раніше президент України Володимир Зеленський анонсував великі екологічні податки для промислових підприємств та пообіцяв збільшити площу лісів на один мільйон гектарів. Для цього у найближчі три роки в Україні планують висадити один мільярд дерев.

"Президент говорив про висадження мільярду дерев та збільшення площі заліснення — це не просто декларація. Є конкретний механізм та розуміння, що ми будемо консервувати відповідні землі та будемо здійснювати процедури заліснення, а також нарощувати "легені" України", — прокоментував міністр аграрної політики.

Нагадаємо, український аграрний сектор значними темпами адаптується до нових умов роботи через глобальні зміни клімату, а дві третини українських земель вже знаходяться в зоні ризикованого землеробства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини