Головна Новини Бізнес Агро В Україні запускають онлайн-торги землею: що це означає
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні запускають онлайн-торги землею: що це означає

Остаточно закон набере чинності з 5 липня 2021 року

25 червня 2021, 12:01
Поділіться публікацією:

В Україні частково набуває чинності закон, що передбачає запуск електронних аукціонів для продажу землі. Документ опублікували у виданні "Голос України", передає РБК-Україна.

В Україні запускають онлайн-торги землею: що це означає

В Україні запускають онлайн-торги землею - фото з відкритих джерел

Повністю закон набуде чинності після п'яти днів з дня набрання чинності ЗУ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обороту земель сільськогосподарського призначення", тобто з 5 липня 2021 року.

Деякі з законодавчих норм набере чинності з дня оприлюднення закону. Говориться про доручення уряду протягом трьох місяців розробити та увідповіднити документом нормативно-правові акти, забезпечити приведення міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність з законом, забезпечити прийняття нормативно-правових актів, необхідних для реалізації положень основних напрямів.

Нагадаємо, що раніше кандидат наук з державного управління, експерт із земельних питань Вадим Чувпило допоміг розібратися, наскільки ефективним буде такий закон, і що зміниться в галузі земельних відносин з його прийняттям. Що стосується змін до Закону України "Про оренду землі", то чіткі риси придбає механізм переважного права орендаря на придбання орендованої земельної ділянки у власність. Це означає, що орендар, який відповідно до закону може мати у власності орендовану земельну ділянку, отримує переважне право на придбання її у власність у разі продажу цієї земельної ділянки, але за умови, що він сплачує ціну, за якою ділянка продається. У разі ж продажу через електронний аукціон — якщо пропозиція орендаря дорівнює чи перевищує пропозицію найбільше із запропонованих учасниками аукціону. Читайте детальніше в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини