Головна Новини Бізнес Агро В Україні злетіли ціни на м'ясо: де найдорожче
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні злетіли ціни на м'ясо: де найдорожче

Ціни на м'ясо відрізняються в різних областях

26 липня 2021, 08:17
Поділіться публікацією:

В Україні відзначається подорожчання м'яса великої рогатої худоби. Зокрема, вартість яловичини сягає 102,72 грн / кг, що на 16% вище, ніж у 2020 році і на 1% вище, ніж тиждень тому. Про це повідомили в Міністерстві розвитку економіки, пише ТСН, посилаючись на agronews.uа.

В Україні злетіли ціни на м'ясо: де найдорожче

Ціни на м'ясо в Україні - фото з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що на початку місяця середня закупівельна вартість м'яса рогатої худоби дорівнювала 42,6 тис. грн / тонна (без ПДВ). Це говорить про те, що із закінченням року ціна збільшилася на 10%, за місяць на 2% і на 1% за тиждень. У регіонах ціни відрізняються — найдешевше м'ясо в південній частині країни - 36,75 тис. грн; а дорожче в центральній — 49,88 тис. грн.

Наприклад, в Центрі України яловичину можна придбати до 115,77 грн (що є найбільш високим значенням), трохи дешевше м'ясо коштує в північних областях — 101,45 грн. Ще дешевше м'ясо можна купити на Сході — 98,25 грн / кг.

А ось найбільш низьку вартість яловичини фіксують в західній частині країни — 95,38 грн / кг.

Раніше портал "Коментарі" писав, що згідно з прогнозами експертів, з осені в Україні почнуть дорожчати продукти. Деякі позиції товарів помітно зростуть в ціні. Вже у вересні подорожчають м'ясні продукти, а також відбудеться зростання цін на молоко і яйця. Очікується, що вартість цих товарів збільшиться приблизно на 20%. Що стосується фруктів і овочів, то їх ціни будуть прямо залежати від погодних умов і отриманого в результаті врожаю.

За словами фахівців, ціни на цукор до осені поточного року залишаться колишніми. Не торкнеться подорожчання і соняшникової олії, ціна якого вже на сьогоднішні досягає в середньому 70 гривень за один літр. 





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Вячеслав

26 липня 2021, 17:51

Отвести бы вас в магазин и натолкать ебальником в говядину по 180 грн. И эта цена уже держится 3 года.


Новини