Головна Новини Бізнес Агро В Україні зміниться ціна на цукор: яку вартість очікувати
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зміниться ціна на цукор: яку вартість очікувати

Фахівці очікують ціну в межах 23-25 гривень за кілограм

8 жовтня 2021, 11:24 comments1495
Поділіться публікацією:

За словами аналітика асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) Світлани Литвин, в 2021 році урожай цукрових буряків в рази вище, ніж в минулому році, що позначиться на роздрібній вартості цукру. Про це повідомляється в матеріалі УНІАН.

В Україні зміниться ціна на цукор: яку вартість очікувати

В Україні зміниться ціна на цукор: яку вартість очікувати - фото з відкритих джерел

Зазначається, що фахівці очікують ціну в межах 23-25 гривень за кілограм продукції із завершенням збирання врожаю:

"Збір урожаю цукрових буряків тільки почався — зібраний урожай лише з близько 20-30 відсотків посівних площ, тому точні прогнози робити поки рано. Але однозначно урожай цукрових буряків буде краще, ніж в минулому році", — повідомила аналітик УКАБ.

Світлана Литвин додала, що обсяг виробництва цукру залежить не тільки від збору буряків, а ще й від змісту сахарози. Крім того, варто враховувати і погоду, яка була сприятливою для формування необхідних показників.

За словами аналітика, в вересні-жовтні роздрібна вартість цукру коливалася в межах 27-28 гривень за кілограм, але незабаром ціна може змінитися і впасти до 23-25 гривень за кілограм.

Раніше в матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що в Україні прогнозується рекордний урожай соняшнику, що позначиться на цінах на рослинну олію. Спеціалісти очікують поступовий спад ціни на цю продукцію.

В цілому, протягом декількох місяців українців найбільше хвилювала вартість соняшникової олії і цукру, яка істотно збільшилася. Але дорожчають і інші продукти харчування. Про причини збільшення ціни розповіла аналітик "Українського клубу аграрного бізнесу" Світлана Литвин.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини