Головна Новини Бізнес Агро Як безкоштовно отримати земельну ділянку в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Як безкоштовно отримати земельну ділянку в Україні

У Мін'юсті розповіли, що кожен громадянин України має право на отримання ділянки із земель державного і комунального володіння

20 січня 2021, 10:30
Поділіться публікацією:

У Міністерстві юстиції України нагадали про те, що кожен громадянин країни має право безкоштовно отримати земельну ділянку, а також розповіли, у який спосіб можна реалізувати власне право на отримання землі.

Як безкоштовно отримати земельну ділянку в Україні

Як безкоштовно отримати земельну ділянку в Україні - фото з відкритих джерел

За даними відомства, кожен громадянин України має право на отримання ділянки із земель державного і комунального володіння в таких розмірах:

— для ведення особистого селянського господарства — не більше 2 гектарів;

— для ведення садівництва — не більше 12 соток;

— для індивідуального дачного будівництва — не більше 10 соток;

— для будівництва індивідуальних гаражів — не більше 1 сотки;

— для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських споруд в селах — не більше 25 соток, в селищах — не більше 15, в містах не більше 10 соток.

У Мін'юсті також зазначили, що кожен має право отримати в приватну власність до шести земельних ділянок різного цільового призначення.

У відомстві назвали шість кроків, за які українці можуть безкоштовно отримати земельну ділянку в країні. Як стверджують в Мін'юсті, для початку слід визначитися, де саме ви хочете отримати землю і для яких цілей.

Потім бажаючим отримати ділянку варто звернутися до сільської чи міської ради, якщо питання стосується земель, розташованих в населених пунктах, або ж в Госгеокадастр, якщо хочете отримати землю для сільськогосподарських потреб.

Наступним кроком є замовлення розробки проекту землеустрою в спеціалізованій організації, а потім реєстрація ділянки в Державному земельному кадастрі.

П'ятий крок в отриманні безкоштовної землі — затвердження проекту землеустрою стосовно відведення земельної ділянки.

На останньому етапі, відзначили в Мін'юсті, потрібно зареєструвати право володіння в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.
Нагадаємо, що раніше "Коментарі" вирішили дізнатися експертну думку про те, як насправді коронакриза в країні вплинула на агросектор, і що насправді призвело до негативних наслідків в галузі за останній рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини