Головна Новини Бізнес Агро Як запрацював ринок землі в Україні. Перші результати та інфографіка
commentss НОВИНИ Всі новини

Актуально Як запрацював ринок землі в Україні. Перші результати та інфографіка

З 1 по 11 липня в Україні здійнесено 532 земельні угоди

12 липня 2021, 20:41
Поділіться публікацією:

Міністерство аграрної політики та продовольства України звітувало про перші результати роботи ринку землі в Україні. За 11 днів липня усього по країні було вже укладено 532 земельні угоди. Найбільше угод було зареєстровано в Київській — 62, Полтавській — 53 та Вінницькій областях України — 52 правочини. Найменшу кількість угод здійснили на Миколаївщині та Кіровоградщині — 4 і 3 правочини відповідно.

Як запрацював ринок землі в Україні. Перші результати та інфографіка

Ринок землі в Україні, інфографіка Міністерства аграрної політики України

Загалом, зі старту ринку землі до Державного земельного кадастру подали заявки вже 3286 нотаріусів. 3101 нотаріальні заявки були погоджені, 433 — надано відмову, а ще 123 перебувають у черзі на розгляд. Співпраця між нотаріусами та Держземельним кадастром відбувається за штатним режим, — повідомили у Мінагрополітики.

Загалом, за півтора тижні з початку старту ринку землі, було укладено правочини на 570 гектарів. Найбільші площі земель було продано у Харківській області (хоча за кількістю угод вона була лише п'ятою) — 107,1 гектарів (більш ніж кожен шостий гектар в Україні купувався в цьому регіоні). Потім за проданою площею земель розташувалась Полтавська область — 93,8 (друга за кількістю угод). Дніпропетровщина замкнула трійку регіонів-лідерів за площею угод з землі — 61,1 га (четверта за кількістю в Україні). Також за 11 днів в Києві вже були викуплені 0,7 га землі — найменший обсяг в Україні.

Нагадаємо, що 1 липня було офіційно оголошено старт ринку землі. До початку 2024 року купувати землю можуть тільки фізичні особи та громадяни України. Причому розмір придбання землі ними обмежений 100 гектарами. Також, поки що чинне законодавство України забороняє купівлю вітчизняної землі іноземцями. Планується, що питання продажу української землі іноземця та особам без громадянства вирішуватиметься тільки на референдумі народу України.

Видання "Коментарі" вже писало, чому останні зміни навколо ринку землі насторожують аграрну спільноту України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини