Головна Новини Бізнес Агро Як змінилися ціни на продукти в Україні: що подорожчало найбільше
commentss НОВИНИ Всі новини

Як змінилися ціни на продукти в Україні: що подорожчало найбільше

Лідером подорожчання за два тижні стала капуста

10 грудня 2021, 13:11
Поділіться публікацією:

Фахівці Українського клубу аграрного бізнесу проаналізували динаміку продовольчих товарів у країні за останні два тижні. Результати оприлюднені на сторінці УКАБ у Facebook.

Як змінилися ціни на продукти в Україні: що подорожчало найбільше

Як змінилися ціни на продовольчі товари в Україні - фото з відкритих джерел

Експерти зазначили, що за 14 днів найбільше змінилися ціни на овочі та фрукти. Лідером подорожчання стала капуста, вартість якої підскочила на 30% (2,44 грн.). Наразі кілограм популярного продукту можна купити за 10,65 гривень.

Триває зростання цін на помідори. Вони додали до вартості 12% до 49,44 гривень за кілограм у середньому.

Експерти Українського клубу аграрного бізнесу зазначають, що в Україні продовжують зростати ціни на вершкове масло. За аналізований період вартість збільшилась на 5%. Так, за масло в середньому просять 50,85 гривень за 200 г. Одна з причин подорожчання – сезонне зростання цін на сировину – молоко.

Зростають ціни й на курячі яйця. Протягом двох тижнів вони додали у вартості 5%, і загалом десяток яєць тепер коштує 37,60 гривень.

За останні два тижні у країні на 11% впала ціна на мандарини. Наразі кілограм фрукта можна придбати за 37,08 гривень. Експерти зазначають, що перед новорічними святами в Україну збільшилися обсяги імпортних поставок, що призвело до здешевлення мандаринів. Але незабаром, прогнозують в УКАБ, вартість знову злетить через підвищений попит.

Крім того, на 8% подешевшала морква – до 7,65 гривень за кілограм, та гречана крупа – на 6% до 44,15 гривень.

Як змінилися ціни на продукти в Україні: що подорожчало найбільше - фото 2

Раніше у матеріалі порталу повідомлялося, що у зв'язку зі збільшенням виробничих витрат та собівартості продукції, оптово-відпускні ціни на курячі яйця в Україні можуть злетіти на 10-12% до кінця грудня. Такий прогноз озвучили у Спілці птахівників України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини