Головна Новини Бізнес Агро Як зміняться ціни на овочі та фрукти в Україні з квітня - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зміняться ціни на овочі та фрукти в Україні з квітня - експерт

Деякі овочі можуть подорожчати на 20%

30 березня 2021, 06:00
Поділіться публікацією:

До літа 2021 року в Україні можуть додати в ціні капуста, цибуля, буряк і морква. Такий прогноз зробив керівник проекту "АПК-Інформ: овочі та фрукти" Олександр Хорєєв. Про оптові ціни від виробників він розповів в бесіді з виданням "Коментарі".

Як зміняться ціни на овочі та фрукти в Україні з квітня - експерт

Колаж: Д. Романюк/Comments.ua

За його словами, на цей момент в Україні зберігаються всі основні овочі борщового набору: цибуля, буряк, морква, капуста і картопля. Також, за його словами, є в сховищах і яблука. Але за залишковими обсягами — цифри різняться.

"З огляду на те, що ще в березні в сховищах почала проводитися перебирання закладених овочів — на ринку розширився діапазон цін за всіма без винятку позиціями, — пояснює експерт. — Мінімальними залишаються ціни капусти і цибулі, пропозиція яких поки перевищує попит, 3-5 грн / кг капуста (по 1,8-2 — некондиція), цибуля 2,5-4 грн / кг. Причому перспектива відсотків на 20 подорожчати є, скоріше, у капусти. Лука ще багато закрито в сховищах — в очікуванні зростання цін".

Що стосується буряка, який зараз обходиться в середньому в 6,5 грн / кг, то він, за прогнозом експерта, може додати у квітні-травні на понад 20%. Тому як минулого року його зібрали на 50-60 тис. тонн менше, ніж роком раніше, а це — 8-9% від всього валового збору.

Слідом за буряком, 10-15% може додати і морква, вважає Олександр Хорєєв.

"Але дорожчати якщо і буде — то тільки якісна продукція. Некондиції або здадуть за мінімальними цінами або викинуть. Яблука і так зараз дорогі — 10-22 грн / кг. І їх дуже мало. Тож дешевшати вони будуть навряд чи, але сильного стрибка вгору не прогнозується", — вважає експерт.

Раніше повідомлялося, коли в Україні подешевшає цукор.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини