Головна Новини Бізнес Агро Які продукти подорожчали найбільше в Україні з початку лютого
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти подорожчали найбільше в Україні з початку лютого

Помітно за останні два тижні подорожчала яловичина. Вартість м'яса збільшилась на 7%

18 лютого 2022, 09:38
Поділіться публікацією:

Аналітики Українського клубу аграрного бізнесу проаналізували динаміку продовольчих цін в Україні за минулі два тижні. Які продукти харчування подорожчали найбільше, а вартість яких знизилася, розповіли у прес-службі УКАБ у соцмережі Facebook.

Які продукти подорожчали найбільше в Україні з початку лютого

Які продукти подорожчали найбільше в Україні з початку лютого - фото з відкритих джерел

За даними експертів, лідером зміни ціни за останні два тижні стали помідори, вартість яких злетіла на 29%. Станом на 17 лютого кілограм помідорів у середньому коштував 79,82 гривні. В УКАБ зазначають, що взимку на прилавках супермаркетів країни можна побачити овочі як вітчизняних тепличників, так і імпортовані з Туреччини.

Ціни на продукцію українських виробників збільшуються через зростання собівартості виробництва помідорів. За останні місяці в Україні суттєво подорожчали енергоносії, необхідні для обігріву теплиць.

Помітно за останні два тижні подорожчала яловичина. Вартість м'яса збільшилася на 7%, і тепер кілограм можна купити в середньому за 219,13 гривень.

Вартість житнього хліба також підскочила на 7% за вказаний період. Станом на 17 лютого буханець півкілограма коштував у середньому 31,39 гривень.

Зросла ціна бананів, які в зимовий період є одними з основних фруктів на полицях українських супермаркетів. Вартість зросла на 7%, і тепер за кілограм просять близько 31,70 гривень.

У свою чергу, деякі продукти харчування подешевшали за останні два тижні. До них відносяться курятина (-6%), молоко (-4%), білокачанна капуста (-4%).

Які продукти подорожчали найбільше в Україні з початку лютого - фото 2

Раніше у матеріалі порталу "Коментарі" — В Україні суттєво подорожчає хліб : експерт назвав головну причину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини