Головна Новини Бізнес Агро За новорічний стіл доведеться платити більше: експерт назвав головну причину подорожчання продуктів
commentss НОВИНИ Всі новини

За новорічний стіл доведеться платити більше: експерт назвав головну причину подорожчання продуктів

Протягом усього 2021 року в Україні спостерігалася тенденція до зростання цін на харчові продукти

27 грудня 2021, 18:26
Поділіться публікацією:

Новорічний стіл в Україні для сім'ї з чотирьох осіб коштуватиме приблизно 2000 гривень. Якщо порівнювати з 2020-м роком, його вартість збільшилася щонайменше на 20%. Про це розповів заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради Денис Марчук.

За новорічний стіл доведеться платити більше: експерт назвав головну причину подорожчання продуктів

За новорічний стіл доведеться платити більше: якими будуть ціни на продукти - фото з відкритих джерел

Фахівець зазначив, що протягом усього 2021 року в Україні спостерігалася тенденція до зростання цін на продукти харчування, яка продовжуватиметься й у святковий період.

Утім, українці вже відчули подорожчання багатьох товарів. Так, традиційно збільшилася вартість яєць – ціна підскочила на 10-15% у порівнянні з листопадом. Як мінімум на 25% подорожчала курятина цього року.

За словами Марчука, дорожчатимуть і овочі внаслідок зростання цін на енергоресурси – газу та електроенергії.

"Власне, різкий стрибок цін на енергоносії – газу у 10 разів – і є основною причиною зростання вартості продуктів", – розповів заступник голови ВАР.

Марчук зазначив, що в Україні є механізми, за допомогою яких можна призупинити зростання вартості. Одним із них фахівець називає зниження ставки податку на додану вартість (ПДВ) на продукти харчування, як у Європі. Також обмеження торгової націнки на продукти.

Нагадаємо, що раніше експерти для видання "Коментарі" озвучили прогноз цін на продукти у січні 2022 року в Україні, розповівши, що здорожчає та здешевшає найбільше.

Також на порталі можна прочитати, як в Україні зріс індекс олів'є. Фахівці провели аналіз вартості продуктів, що входять до складу популярного салату. З'ясувалося, що тепер на приготування страв українцям доведеться витратити на 21% більше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини