Головна Новини Бізнес Агро Зеленський схвалив зниження ПДВ для аграріїв до 14%
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський схвалив зниження ПДВ для аграріїв до 14%

Закон спрямований на підтримку сільськогосподарського товаровиробництва в країні, залучення інвестицій в галузь

23 лютого 2021, 10:13
Поділіться публікацією:

Глава держави Володимир Зеленський підписав закон, що передбачає внесення змін до Податкового кодексу. Згідно з документом, ставка податку на додану вартість знизиться з 20% до 14% за операціями з постачання та ввезення на територію країни певних видів сільськогосподарської продукції. Дана інформація оприлюднена на сайті Офісу Зеленського.

Зеленський схвалив зниження ПДВ для аграріїв до 14%

Зеленський схвалив зниження ПДВ для аграріїв до 14% - фото з відкритих джерел

В ОП повідомляють, що, зокрема, закон торкнеться великої рогатої худоби, свиней, молока незбираного, пшениці і жита, ячменю, вівса, кукурудзи, соєвих бобів, цукрових буряків, насіння льону, суріпиці або ріпаку, соняшнику та інших олійних культур.

У прес-службі Офісу президента стверджують, що даний закон спрямований на підтримку сільськогосподарського товаровиробництва в країні, залучення інвестицій в галузь, а також зміцнення конкурентоспроможності вітчизняного сільського господарства.

Нагадаємо, що напередодні Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики прийняв рішення, яким рекомендував парламенту прийняти в другому читанні законопроект №2195 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони". Майже відразу в соціальних мережах почали з'являтися повідомлення про те, що його прийняття стане "проривом земельних відносин". Кандидат наук з державного управління, експерт із земельних питань Вадим Чувпило допоміг розібратися, наскільки ефективним буде такий закон, і що зміниться в області земельних відносин з його прийняттям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини